MENIU

Topul celor mai NOCIVE ALIMENTE pentru corpul tău. Le consumi ZILNIC!

<p>Pericolul ascuns din m&acirc;ncarea din conserve. Cutiile metalice conțin o substanță extrem de toxică</p>

Marea majoritate a oamenilor cred că a mânca sănătos înseamnă să consumi alimente cu un conţinut caloric scăzut. Adevărul este că nu numai cantitatea contează, ci şi calitatea alimentelor consumate, dar şi cât de sănătos este modul în care au fost preparate.

Care2.com notează care sunt cele mai nocive alimente cu care îţi poţi hrăni corpul. Unele te vor uimi!

1. Popcorn la microunde

Persoanele care lucrează în fabrici de ambalat popcorn au dezvoltat, în timp, o formă extrem de rară de cancer pulmonar din cauza fumului inhalat. Sigiliul pungilor conţine acid perfluorooctanoic (PFOA), o substanţă care produce alte forme de cancer sau infertilitate. În plus, popcornul preparat la cuptorul cu microunde are un conţinut extrem de ridicat în grăsimi rele şi sodiu. În schimb, cel făcut în casă, după metoda “tradiţională”, este un aliment sănătos.

2. Mere tratate cu pesticide

Pentru că nu sunt rezistente la dăunători, merele sunt stropite cu o cantitate tot mai mare de pesticide. Acelaşi tratament este aplicat şi pentru a rezista mai mult în magazine.

3. Sucuri acidulate

Potrivit unor studii, consumul de băuturi carbogazoase este direct responsabil de apariţia bolilor cardiovasculare, cancerului, depresiei şi obezităţii. Sucurile dietetice nu fac excepţie de la această regulă!

4. Chipsuri

Majoritatea produselor conţin extrem de mult sodiu şi o cantitate mare de grăsimi. Chipsurile sunt pline de acrilamidă, o substanţă responsabilă de producerea mai multor forme de cancer şi infertilitate. Aceeaşi substanţă se întâlneşte şi în cartofii prăjiţi.

5. Roşii la conservă

Gustul nici nu se compară cu cel al roşiilor naturale! În plus, conservele conţin Bisfenol A (BPA), substanţă extrem de nocivă, care produce malformaţii ale fătului, boli cardiovasculare, obezitate, diabet, probleme cu glanda tiroidă şi divesre forme de cancer. Folosirea substanţei a fost interzisă în fabricarea sticluţelor pentru biberoane. Foloseşte roşii proaspete sau, dacă este nevoie, alege suc de roşii îmbuteliat în recipiente din sticlă.

Citeşte mai multe pe feellikecooking.ro.