MENIU

Topul țărilor cu execuții pe bandă rulantă. Aici o simplă greșeală te costă viața

Execuții pentru motive religioase în Iran

Numărul execuțiilor a scăzut ușor în 2017 față de anul anterior, la nivel global, dar nenorocirea este că tot mai multe condamnări la moarte se fac pentru fapte non-violente, cum ar fi traficul de droguri sau blafemia religioasă.

Nimeni nu știe exact câți oameni sunt executați în China, unde se presupune că este "epicentrul" condamnărilor la moarte, însă partidul comunist are grijă ca totul să se petreacă la adăpostul  

În pofida tuturor legilor de drept internațional, un număr mare de condamnări la moarte și execuții din 2017 au fost făcute pentru fapte non-violente, se arată într-un raport al Amnesty International, citat de The Telegraph.

Lista execuțiilor din 2017 este deschisă de Iran, unde 507 oameni și-au pierdut viața în urma unor condamnări sub spectrul legii marțiale. Dintre aceștia, 501 au fost bărbați și doar șase femei.

Cel puțin cinci dintre victimele exterminărilor pe bandă rulantă din Iran erau minori, iar în 13 dintre cazuri "crima" de care se făceau vinovați cei uciși a fost "jignirea adusă divinității".

Potrivit studiului Amnesty, în Iran condamnații la moarte nu au parte de procese echitabile, iar sentința se bazează de multe ori pe "recunoașteri" obținute în urma torturii.

Pe următoarele locuri în topul execuțiilor din 2017 se află Arabia Saudit - 146 și Irak - 125. Execuții pentru infracțiuni legate de droguri s-au făcut în China, Iran, Arabia Saudită și Singapore.

Unde s-au mai făcut execuții anul trecut: Pakistan (60), Egipt (35), Somalia (24), SUA (23).

În multe țări, se presupune că numărul real al execuțiilor este mult mai mare decât cifrele făcute publice de autorități.

Mai multe articole despre:
execuţie execuţii pedeapsa capitală martiala