MENIU

Topul alimentelor care pot stimula buna dispoziție

Multe studii au demonstrat că depresia este adesea provocată de lipsa de serotonină (hormonul fericirii), iar una din soluțiile pentru a depăși această stare de spirit ar fi să stimulăm producerea acestui hormon.

Serotonina poate fi stimulată prin expunerea la soare, prin activități precum sportul sau meditația, însă un aspect esențial îl joacă alimentele pe care le consumăm. În acest caz, un rol cheie îl joacă triptofanul. 

Serotonina este o substanță cu rol de neurotransmiţător, adică participă la transmiterea unei informaţii specifice de la un neuron la altul.

Ea este produsă LA NIVEL CELULAR (celulele cromafine din mucoasa gastro-intestinală 95%), la nivelul creierului (neuronii serotoninergici 1%) și la nivelul țesutului osos (osteoclaste).

La baza producerii serotoninei stă aminoacidul esenţial triptofan. Acesta ajunge în corpul uman printr-o alimentaţie adecvată, deoarece nu poate fi sintetizat de organism. Din triptofan vor fi sintetizate serotonina, melatonina şi vitamina PP (vitamina B3).

Vezi care sunt alimentele care pot stimula buna dipoziție pe realitateamedicala.net