MENIU

Top Forbes. Cine sunt vedetele care fac bani și după moarte

Michael Jackson, Elvis Presley şi Arnold Palmer sunt doar câteva vedetele ale căror venituri au crescut considerabil chiar şi după moarte, conform top Forbes realizat în perioada 1 octombrie 2017 – 1 octombrie 2018.

Michael Jackson a ocupat încă o dată primul loc în topul celor mai bine plătite celebrităţi decedate, după ce în conturile rudelor regretatului megastar american au intrat 400 de milioane de dolari în perioada 1 octombrie 2017 – 1 octombrie 2018, a informat Agerpres.

Citește și: Imagini nemaivăzute cu Michael Jackson, ASCUNSE timp de 34 ani, făcute publice de realitatea.net

Veniturile sale din acest an provin mai ales din vânzarea acţiunilor deţinute de megastar în compania EMI Music Publishing. Celebrul cântăreţ pop, care a murit la 50 de ani, a obţinut încasări de 2,2 miliarde de dolari în anii care au trecut după moartea sa.

Pe locul al doilea în topul Forbes este Elvis Presley. Starul rock'n'roll a obţinut venituri de 40 de milioane de dolari în ultimul an, provenite în special din vânzările de bilete la Graceland şi inaugurarea unui nou parc de distracţii, intitulat Elvis Presley's Memphis, a mai notat Agerpres.

Citește și: EXCLUSIV REALITATEA.NET: Imagini în premieră cu Elvis Presley, publicate la 41 de ani de la moartea artistului

Pe a treia poziție se clasează jucătorul de golf profesionist american, Arnold Palmer, cu 35 de milioane de dolari. În topul celebrităţilor ale căror venituri au crescut considerabil chiar şi după moarte se află și Marlin Monroe, cu 14 milioane de dolari, dar Prince cu aproximativ 13 milioane de dolari din vânzările de albume.

În România, personalitatea cu cele mai mari câștiguri după moarte este regizorul Sergiu Nicolaescu. Rudele acestuia încasează bani din drepturile de autor chiar dacă au trecut 5 ani de la moartea artistului. Opera sa cinematografică înca este de referință în România, dar și înafară.

Înainte de 1990, filmele lui Sergiu Nicolaescu au avut peste 130 milioane de spectatori în cinematografele românești. Asta înseamnă încasări estimate la peste 50 milioane de dolari. Numai „Dacii", „Mihai Viteazul" și „Nea Mărin miliardar" au condus la încasări de 17,6 milioane de dolari, la nivelul anului 1989.

După 1990, odată cu apariția aparatelor video și implicit reducerea numărului de telespectatori în cinematografe, filmele sale au adus încasări sensibil reduse. Totuși, numai ultimele două creații ale sale, „Poker" și „Ultimul corupt" au generat împreună peste jumătate de milion de lei.

Din activitățile din afara țării – 27 de coproducții - îndeosebi în perioada 1970-1980, încasările sale nu au depășit echivalentul a 110.000 de euro. Potrivit estimărilor, veniturile sale din toate timpurile, vizavi de cele 78 de filme realizate, sunt sub 250.000 de euro.