MENIU

Top 9 cele mai ridicole mituri despre spioni

Spionii au fost întotdeauna victimele interpretărilor, astfel că, de-a lugul timpului, au apărut tot felul de mituri despre ei, de la felul în care se îmbracă, până la “jucăriile” de care dispun.

Acestea sunt 9 cele mai ridicole mituri despre spioni, potrivit www.arzigazu.ro:

1. Mit: Spionii arată întotdeauna bine

Realitate: Spionii arată uneori bine, însă aspectul fizic nu este o trăsătură esențială. Într-adevăr, în cazul anumitor misiuni este de preferat ca agenții să fie șarmanți ca James Bond, mai ales dacă aceștia trebuie să se amestece cu membrii societăților înalte.

2. Mit: Spionii conduc doar mașini de lux

Realitatea: Spionii conduc mașini care îi ajută să se amestece mai bine. Dacă, de exemplu, încearcă să se inflitreze printre membrii unui club exclusivist, unde toată lumea conduce mașini de lux, atunci cu siguranță va avea o mașină frumoasă. Dar, dacă trebuie să conducă pe străzile Moscovei, atunci va conduce o vechitură.

3. Mit: Tamponările la viteze mari sunt atât de dese încât au devenit plictisitoare

Realitate: Tamponările la viteze mari au loc doar dacă misiunea a luat o turnură extrem de proastă. Atunci când conduci cu 160 km/h, încercând să scapi de cineva, atunci ai dat-o în bară grav.

4. Mit: O mașină puternică poate scăpa un spion în orice situație

Realitate: Nu poți scăpa de arme sau de drone. Condusul cu viteze nu este o garanție că ești în afara oricărui pericol.

5. Mit: Un spion poate încălca protocolul fără permisiune pentru a rezolva o misiune

Realitate: Dacă un spion a încălcat protocolul fără permisiune și a supraviețuit, cu siguranță va fi concediat.

6. Mit: Spionii au mereu gadget-uri uimitoare

Realitatea: Uneori, filmele se inspiră din realitate, iar alteori realitatea se inspiră din filme. Sunt momente în care instrumentele folosite în filme sunt învechite. Dar sunt și povești potrivit cărora atunci când filmul James Bond a fost lansat prima dată, directorul CIA le-a cerut celor de la departamentul de știință să creeze gadget-uri asemănătoare.

7. Mit: Un spion este destul de des încătușat și trebuie să scape

Realitate: Există un motiv pentru care spionii sunt antrenați în tehnici de evadare și lupta corp la corp. Sunt antrenați să evadeze atunci când sunt încătușați sau legați. Există, totuși, și persoane care au lucrat zeci de ani ca spioni și nu au purtat cătușe nici măcar o dată.

8. Mit: Toți spionii au abdomen cu pătrățele

Realitate: Mulți dintre agenții CIA nu arată ca Tom Cruise sau Daniel Craig. Cei mai mulți dintre ei nu sar din avioane și nu se bat cu teroriștii.

9. Mit: Nu e mare lucru să omori adversarul

Realitate: Țările civilizate care au agenții bine stabilite nu își ucid adversarii. 

Mai multe articole despre:
James bond maşini spioni mituri spioni