MENIU

Ți-e frică să faci bani? Iată secretul prin care poți scăpa de aceste temeri

Gândește-te mereu într-o manieră neutră, relaxată, dar pozitivă, la bani. Foto/Profimedia

O credință comună este aceea că a face bani ne va face fericiți. Cu alte cuvinte, dacă pierdem bani, ne pierdem fericirea, stima de sine sau bucuria. Toate acestea înseamnă, de fapt, același lucru: luăm banii mult prea personal. 

Legăm banii de noi înșine. Mulți oameni s-au îmbogățit cu convingerea că fericirea lor va crește pe măsură ce vor face mai mulți bani. Dar ce se întâmplă în cazul în care acei bani s-ar pierde brusc? Apare disperarea.

Alte persoane văd banii că pe „rădăcina tuturor relelor”, gândind despre aceștia că vor atrage doar greutăți și necazuri. Apoi se miră de ce nu au parte de abundență financiară.

Identifica ce credință limitativă despre bani te îndepărtează de ei

Fie că te aștepți că ei să-ți aducă bucurie sau ghinioane, te raportezi la ei drept ceva care îți schimbă viață.

Atunci când realizezi că banii nu au absolut nicio legătură cu sentimentele tale, te vei elibera de ei. Nu le da o valoare mai mare decât cea pe care o au, de fapt.

Fericirea este deja în interiorul tău. Soarta ta este deja în desfășurare. Banii sunt doar instrumentul care te ajută pe parcursul tău. Simte-te liberă în raport cu ei. Fii mai puțin atașată de câștig. Nu mai venera banii.

Gândește-te la ei că la orice alt obiect din viață ta. Un uscător de par, de exemplu, are scopul lui clar. Îl folosești pentru a-ți usca părul și ești mulțumită cu el. Nu îți influențează starea de spirit și este exact ce și CÂT ai nevoie.

Așa este și cu banii. Ai mereu cât ai nevoie. Gândește-te mereu într-o manieră neutră, relaxată, dar pozitivă, la bani. Întotdeauna ai suficient cât să îți cumperi ce îți dorești, să plătești tot ce vrei și mereu ești mulțumită.

Adoptând această atitudine, te vei elibera de povara lor. Vei scapă și de frică de a face bani. Pur și simplu ei vor fi acolo când vei avea nevoie, atât de simplu e.

Începe să lucrezi, cu pași mici, la această mentalitate și vei observă că va deveni ceva natural pentru ține. În acest fel vei reuși să te legi de lucrurile care aduc, cu adevărat, valoare în viață ta.

SURSA

Mai multe articole despre:
frica de bani bani fericire pierd bani fericire