MENIU

Teroristul de la Manchester Arena şi-a plănuit atentatul cu un an înainte

Salman Abedi
Fratele atentatorului

Atentatorul de la Manchester Arena şi-ar fi pregătit lovitura cu cel puţin un an mai devreme, scrie presa britanică.

Atentatorul sinucigaş Salman Abedi a plănuit atacul terorist cu multă vreme înainte, scrie The Sun.

Potrivit unor surse din poliţia britanică, tânărul de 22 ani şi-a deschis un cont bancar pentru a cumpăra muniţie - cuie, şuruburi - pentru bomba artizanală din rucsac.

Pentru a avita să fie depistat de autorităţile care-l supravegheau, Abedi a făcut mai multe vizite separate în magazinele de bricolaj din Manchester, scrie The Times.

Potrivit BBC, Abedi și-a sunat mama cu puțin timp înainte să detoneze dispozitivul explozibil improvizat.

Un oficial al autorităților libiene a declarat că Salman Abedi și-a sunat întâi fratele aflat în Libia și i-a spus să îi transmită mamei lor, Samia Tabbal, să îl sune. Nu este clar cât de apropiat era Salman Abedi de familia lui, însă un cunoscut al lor spune că, cel mai probabil, părinții bărbatului sunt șocați de gestul fiului lor.

Fratele lui Salman Abedi îşi pregătea propriul atentat

Fratele atentatorului de la Manchester Arena 'era la curent cu toate detaliile' atacului devastator de la concertul Arianei Grande, potrivit Metro.co.uk.

Doi dintre fraţii lui Slman au fost arestaţi zilele trecute: Ismail Abedi a fost reţinut marţi în Marea Britanie, iar Hashem Abedi a fost prins de autorităţile din Libia.

Ofiţerii de informaţii din Libia au spus că Hashem fusese informat despre toate detaliile atacului de luni seară şi că îşi pregătea propriul plan de atentat terorist.

Mai multe articole despre:
atentat manchester