MENIU

Te-ai urcat pe cântar și ai observat o creștere inexplicabilă a greutății pe care o ai? Vezi ce spun fluctuațiile despre sănătatea ta

Te-ai urcat pe cântar și ai observat o creștere inexplicabilă a greutății pe care o ai? Vezi ce spun fluctuațiile despre sănătatea ta

Specialiștii au explicat ce sunt fluctuațiile de greutate și ce pot spune acestea despre starea ta de sănătate. Hormonii, retenția de apă și chiar exercițiile fizice pot juca un rol în modificările zilnice ale greutății pe care o avem.

Dacă te-ai urcat pe cântar și ai observat o creștere inexplicabilă a greutății pe care o ai, atunci s-ar putea să treci printr-un episod în care greutatea ta fluctuează. Fluctuația greutății tale este perfect normală și poate avea la bază mai multe cauze.

Ce sunt fluctuațiile de greutate

Este absolut normal ca greutatea ta să fluctueze. Fluctuațiile zilnice de câteva kilograme sunt destul de frecvente și nu apar motive de îngrijorare.

Fluctuațiile pe termen scurt se datorează, de obicei, retenției de lichide, iar fluctuații pe termen lung pot apărea și din cauza modificărilor stilului de viață, cum ar fi schimbările în rutinele de exerciții sau nivelurile de stres.

Gem de prune la tavă. Rețetă simplă și ușor de preparat. Secretul coacerii fructelor în cuptor

Dacă observi modificări drastice ale greutății tale, fără o cauză aparentă, merită să discuți cu medicul tău specialist pentru a exclude orice problemă de sănătate.

Chiar și persoanele care au o greutate considerată a fi sănătoasă, fluctuația medie de greutate este o fereastră de aproximativ 2 până la 3 kilograme pe zi.

Pentru cei care nu sunt obișnuiți cu creșterile și coborâșurile normale ale greutății lor, acest număr poate suna descurajator. Fluctuația greutății tale va depinde de diferiți factori, cum ar fi dieta și activitatea fizică, spun specialiștii.

Vinete marinate cu usturoi, o garnitură de nerefuzat. Rețeta detaliată

Ce poate face ca greutatea ta să fluctueze de la o zi la alta

Vei fi surprinsă să afli faptul că fluctuațiile de greutate pot varia în funcție de retenția de lichide, hormoni sau chiar constipația.

Retenția de apă este cea mai frecventă cauză a fluctuațiilor de greutate pe termen scurt. Acesta este momentul în care corpul tău ține mai multă apă decât de obicei.

De exemplu, după o masă bogată în carbohidrați sau sodiu, corpul tău ar putea reține temporat mai multă apă, provocând o ușoară creștere în greutate.

Consumul unei mese bogate sau a unor alimente bogate în carbohidrați poate provoca o creștere temporar în greutate în timp ce corpul tău va digera masa. Tot ceea ce mănânci sau bei provoacă o mică fluctuație a greutății în timp ce trece prin corpul tău.

Citește continuarea aici

De ce recomandă specialiștii să consumi cafea în timpul verii. Care sunt beneficiile sale în sezonul cald

Mai multe articole despre:
greutate sanatate