MENIU

Te îngraşi şi nu ştii de ce? PARTENERUL tău poate fi de vină

Te îngraşi şi nu ştii de ce?

Cercetătorii de la Universitatea din Ohio au realizat un studiu, unde au ajuns la concluzia că un mariaj în care cearta și drepresia fac casă bună duce la acumularea de kilograme. Stresul provocat de certurile cu partenerul și un istoric medical depresiv cresc riscul de obezitate la adulți și alterează modul prin care organismul procesează alimentele bogate în grăsimi.

Cercetătorii au găsit o legătură între bărbații și femeile care sunt depresivi și certurile intense dintre aceștia, care duc la o mai mică ardere a caloriilor după masă față de cuplurile care doar se ciondănesc. Reducerea caloriilor se traduce în acumularea a 12 kilograme pe an.

Aceste cupluri au un nivel mai ridicat de insulină, care contribuie la acumularea de kilograme și un nivel mai crescut de trigliceride, după ce au mâncat o masă copioasă față de participanții la studiu care nu au avut acești factori de risc.

Cercetătorul Jan Kiecold-Glaser, spune că este foarte important să se trateze problemele mentale. Noul studiu corelat cu vechiul ei studiu, spune că femeile care sunt stresate acumulează mai multe kilograme deoarece metabolismul lor încetinește și ard în jur de 100 de calorii pe zi.

Vezi mai multe pe doctorulzilei.ro.