MENIU

Ţara în care au fost descoperite peste 23.000 de site-uri cu informații despre sinucideri

În Rusia au fost descoperite peste 23.000 de site-uri cu informaţii despre sinucideri

Serviciul rusesc de protecție a siguranței consumatorilor, Rospotrebnadzor, a descoperit peste 23.000 de site-uri care promovează sinuciderea sau care conțin informații despre modul în care pot fi comise acte sinucigașe, informează miercuri Xinhua.

"De la 1 noiembrie 2012, Rospotrebnadzor a analizat peste 25.000 de site-uri și pe mai bine de 23.700 dintre acestea au fost găsite informații despre modurile în care pot fi comise acte sinucigașe sau care fac apel la comiterea de sinucideri'', arată Rospotrebnadzor, într-un comunicat emis marți, citat de Agerpres.

Serviciul rusesc de protecție a siguranței consumatorilor a anunțat că a colaborat cu serviciile specializate în aplicarea legii în vederea schimbului de informații privind comunitățile și grupurile care promovează pe internet comportamentul sinucigaș în rândul copiilor și al tinerilor.

Sinuciderile reprezintă o problemă socială gravă în Rusia. Pe măsură ce autoritățile guvernamentale și-au întețit eforturile pentru a rezolva această problemă, rata sinuciderilor a scăzut timp de 14 ani consecutiv, ajungând în 2015 la nivelul înregistrat în urmă cu 50 de ani, conform informațiilor publicate de agenția rusă pentru statistică Rosstat.

Mai multe articole despre:
Rusia site sinucidere site suicid