MENIU

Tânăr de 25 de ani, încătuşat, după ce le-a agresat pe mama şi pe bunica sa. A fost nevoie de intervenția luptătorilor SAS: scene șocante în Capitală

Tânăr de 25 de ani, încătuşat, după ce le-a agresat pe mama şi pe bunica sa. A fost nevoie de intervenția luptătorilor SAS/ Arhivă foto

Un tânărde 25 de ani, din Bucureşti, a fost încătuşat după ce le-a agresat pe mama şi pe bunica sa. Conform primelor informații, pentru imobilizarea acestuia a fost nevoie inclusiv de intervenția luptătorilor SAS. 

Reprezentanţii Poliţiei Capitalei au anunţat că poliţiştii Secţiei 25 au fost sesizaţi, sâmbătă seara, de către o femeie, în vârstă de 72 de ani, cu privire la faptul că, nepotul său, în vârstă de 25 de ani, ar fi agresat-o fizic pe mama lui.

  ”Deplasându-se cu operativitatea la faţa locului, poliţiştii au luat legătura cu apelanta, care le-a comunicat faptul că, şi ea ar fi fost agresată de nepot, cu pumnul la nivelul feţei şi al toracelui. Având în vedere comportamentul agitat şi starea de agresivitate a bănuitului, cât şi faptul că, ar fi amenţiat cu fapte de violenţă asupra propriei persoane, acesta a fost imobilizat şi încătuşat, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, fiind condus la sediul subunităţii”, au afirmat reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

Ei au precizat că ulterior, tânărul a fost condus la o unitate medicală în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.

”La faţa locului nu a putut fi identificată persoana vătămată, fiind depistată, ulterior, de un echipaj de poliţie, pe o stradă din Sectorul 6 şi condusă la sediul subunităţii. Femeia a refuzat atât acordarea de îngrijiri medicale din partea echipajului de prim-ajutor sosit, cooperarea cu poliţiştii, dar şi emiterea unui ordin provizoriu de protecţie. În urma colaborării cu poliţiştii, mama bănuitului a fost de acord să fie transportată la spital, prezentând urme de zgâriere la nivelul mâinii stângi”, a mai transmis sursa citată. 

Potrivit sursei citate, atât mama, cât şi bunica băiatului au refuzat să depună plângere prealabilă şi examinarea din punct de vedere medico-legal.

”În continuarea activităţilor procedurale, s-a completat formularul de evaluare a riscului, constatându-se existenţa unui risc iminent, însă cele două femei s-au opus emiterii unor ordine de protecţie provizorii. Având în vedere situaţia celui în cauză, procurorul de caz urmează să demareze procedura de luare a măsurii internării medicale provizorii, aceasta reprezentând o măsură nevoluntară”, au mai precizat poliţiştii.

Ei continuă cercetările pentru săvârşirea a două infracţiuni de violenţă în familie.