MENIU

Tânăr cu retard mental, vândut pe un litru de țuică și o bucată de brânză. Detalii șocante de la ferma din Argeș unde 7 oameni au fost transformați în sclavi

Șapte persoane fără adăpost au fost ținute în sclavie la o fermă de animale din Argeș. 

În urma a patru percheziții domiciliare, efectuate pe 27 iunie de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii DIICOT Pitești, în județul Argeș și în municipiul București, Petre Popa, patronul unei ferme din comuna Albeștii de Argeș, a fost reținut inițial pentru 24 de ore pentru trafic de minori și trafic de persoane, în formă continuată, fiind plasat ulterior în arest la domiciliu.

În total, conform anchetatorilor, Petre Popa ar fi recrutat șapte persoane, inclusiv una minoră, pe care le-ar fi adăpostit la ferma sa, ”unde prin constrângere fizică și psihică le-ar fi supus la executarea unor munci în mod forțat, aducând victimele în stare de aservire”.

Bărbat ținut sclav timp de 13 ani la o fermă din Bihor. Proprietarii, soţ şi soţie, au fost reţinuţi - FOTO

Toate victimele au fost recrutate din zona Gării de Nord București și obligate să muncească la stâna lui Petre Popa.

Autoritățile au fost sesizate în 2023 de unul dintre sclavii care a reușit să fugă de la fermă că Petre Popa recruta persoane fără adăpost sau care provin din medii defavorizate, respectiv din familii dezorganizate, sau cu probleme fizice sau psihice, pe care ulterior le transporta la ferma sa din Albeștii de Argeș, unde le obliga să presteze diferite activități agricole, cu precădere îngrijirea animalelor de la fermă, fără ca acele persoane să fie plătite pentru munca depusă. De cum ajungeau la fermă, Petre Popa le oprea actele de identitate. Ulterior, un investigator sub acoperire a ajuns la fermă.

Petre Popa are aproape 1.000 de oi și vaci la ferma sa din comuna argeșeană.

În urmă cu trei ani, Petre Popa era prezentat în mass-media ca ”primul fermier care a achiziționat un abator mobil”, făcând subiectul mai multor reportaje pozitive.

Însă realitatea de la ferma de animale și de sclavi era una cruntă.

Sclavii, recrutați și aduși de taximetriști din București

Potrivit adevarul.ro, pentru a se asigura că victimele nu pleacă de la ferma unde erau exploatate, Popa Petre le deposeda de actele de identitate, precum și de eventualele telefoane mobile pe care le au asupra lor, după care le creea acestora o stare de temere prin amenințări și comportament violent.

35 de români, sclavi la o fermă din Italia. Au intervenit carabinierii

Pentru a-și recruta viitoarele victime, Popa Petre apela la mai mulți taximetriști din București și cărora le plătea diferite câteva sute de lei pentru fiecare persoană pe care o aduceau la fermă. Respectivii taximetriști abordau victimele, pe care le găseau la cerșit în zona Gării de Nord, și le întrebau dacă doresc să muncească la o fermă din Argeș, promițându-le în schimb salarii lunare și masă și cazare.

Petre Popa le cerea taximetriștilor să aducă victimele în Curtea de Argeș, într-un loc izolat din zona stadionului din oraș, pentru a nu fi observați de către polițiști. Printre cei recrutați și puși să muncească zi lumină a fost și un tânăr de 17 ani ce are retard mental.