MENIU

Sute de porții din programul "Cornul și laptele", aruncate într-un depozit

Sute de porții din programul

Situație incredibilă în mai multe școli din țară. Deși copiii stau acasă din luna martie, programul "Cornul și laptele" a mers mai departe. 

Astfel, depozitele unităților școlare sunt pline cu aceste produse al căror termen de valabilitate se apropie de sfârșit.

Situația se repetă și în depozitele firmelor cu care școlile au contract. Numai într-o hală din județul Timiș zac peste 600 de tone de lapte, adică mai bine de trei milioane de cutii. Produsele ar fi trebuit să ajungă în școli, dar din cauza pandemiei de coronavirus nu a mai fost posibil. Însă laptele și cornul nu au fost distribuite în spitale sau cămine de bătrâni deoarece autoritățile locale așteaptă soluții de la guvern.

Producătorul urmează să le distrugă după ce vor expira, iar acest lucru va presupune costuri suplimentare. Ministrul Agriculturii susține că a informat școlile să nu mai cumpere laptele și cornul încă de la debutul stării de urgență. Nu le-a spus însă celor din teritoriu ce să facă cu porțiile livrate deja în școli sau cu cele din depozite. 

Mai multe articole despre:
scoala corn si lapte lapte elevi lapte expirat