MENIU

Sute de arme și zeci de proiectile găsite de polițiști, în toată țara, în urma perchezițiilor de vineri

În urma perchezițiilor de amploare, efectuate de polițiștii din toată țara, ce au avut loc în ziua de vineri, s-au descoperit aproape 300 de arme deținute ilegal, dar și proiectile și alte muniții.

Poliţiştii au descoperit vineri, în timpul unei ample operaţiuni desfăşurate la nivel naţional, 299 de arme deţinute ilegal, dintre care 139 de arme scurte şi 160 de arme lungi, 10 arbalete, dar şi 91.028 de proiectile/alice.

De asemenea, au fost ridicate 157 de cartuşe cu gaze, 63 de cartuşe letale, 28 de săgeţi, precum şi 12 kilograme de articole pirotehnice.

În urma descinderilor, 80 de persoane au fost conduse la sediul unităţilor de poliţie pentru audieri.

Armele erau comercializare online, de o firmă din străinătate

Armele şi muniţia aferentă au fost comercializate în România, prin intermediul unui site, de către o firmă din afara ţării.

Potrivit Poliţiei Române, la operaţiunea de vineri au participat aproximativ 1.000 de poliţişti din cadrul structurilor arme, explozivi şi substanţe periculoase, împreună cu cei din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, criminalistică, acţiuni speciale.

Poliţiştii au documentat activitatea unei societăţi comerciale din afara teritoriului ţării, care, prin intermediul unui site, ar fi comercializat, pe teritoriul României, către persoane fizice, arme din categoria celor supuse autorizării şi diferite tipuri de muniţie aferente acestora, fără a respecta condiţiile legii privind regimul armelor şi al muniţiilor.

Activitatea s-a desfăşurat prin plasarea de comenzi către magazinul online, iar societatea în cauză ar fi livrat armele şi muniţiile către cumpărătorii români, prin intermediul firmelor de curierat care introduc bunurile în ţară, fără a declara acest fapt autorităţilor vamale şi fără a îndeplini condiţiile solicitate de legislaţia naţională în acest domeniu.

Un adevărat arsenal descoperit de polițiști, la descinderi, în casele unor grupări din Tulcea

Sursa Agerpres

Mai multe articole despre:
arme perchezitii politisti