MENIU

Sute de apeluri la Ambulanță, din cauza temperaturilor extreme: oamenii au leșinat pe stradă! Alis Grasu, semnal de alarmă pentru populație - și tinerii sunt vizați

Sute de apeluri la Ambulanță, din cauza temperaturilor extreme: oamenii au leșinat pe stradă!

Telefonul de la Ambulanță s-a înroșit, sâmbătă, din cauza sutelor de apeluri primite. Temperaturile de foc au făcut ca oamenii să cadă pur și simplu din picioare pe stradă, acuzând stări de rău. Și populația tânără este grav afectată de caniculă, atrage atenția Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov. 

„Sunt şi tineri printre cei care au leşinat, sunt toate categoriile de vârstă. 

Nu toate solicitările la Ambulanţă sunt din cauza căldurii, dar o mare parte din acele solicitări pentru persoane aflate în loc public, care au prezentat lipotimii sau sincope, sigur pot fi puse pe seama creșterii temperaturii.

Lista activităților interzise pe caniculă. Anunțul lansat de Prefectura București

Important ar fi mai ales că acum e weekend, foarte mulți oameni au plecat din București, dar se expun la soare, fac plajă, fac baie, cum este firesc, că doar e vară, doar că indicat este ca în intervalul orar 11:00-18:00 să evităm expunerea voluntară la soare, plaja, să evităm munca în aer liber, grădinăritul, dar și sportul în aer liber, inclusiv ciclismul. 

Dacă plecăm de acasă și trebuie să petrecem mai multă vreme în căldura de afară, va trebui să purtăm haine adecvate, ample, lejere, vaporoase, din fibre naturale, care să acopere cât mai mult din suprafața corporală. 

Capul va fi protejat cu pălărie, șapcă sau vom folosi umbrelă de soare. 

Caniculă în România. Ce nu trebuie să mănânci și să bei în cele mai fierbinți ore ale zilei?

Nu plecăm de acasă fără o sticlă de apă la noi. Este foarte important să ne hidratăm. În aceste zile cu cod roșu, vom consuma peste 2,5 litri de lichide, şi mă refer la apă, ceai mai puțin îndulcit sau neînducit, sucuri naturale fără conservanți. 

Se vor evita băuturile foarte dulci, băuturile acidulate, băuturile cu conținut ridicat în cofeină, dar și băuturile alcoolice. Așa că atenție la berea pe care mulți o savurează în aceste zile călduroase. 

Aceasta ne scoate apa din organism, crescând diureza și ne accentuează deshidratarea”, a atras atenţia dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, într-o intervenție la un post TV.