MENIU

Surprinzător! Slănina te poate vindeca de boli. Află ce beneficii are și cum trebuie să o folosești

Ce se întâmplă după ce mâncăm slănină cu ceapă. Ce au constatat nutriţioniştii

Grăsimea de porc este utilizată pe scară largă în medicina populară. Iată câteva reţete din bătrâni care pot trata diferite dureri.

Dacă ai dureri articulare, cel mai eficient este ca înainte de culcare să freci bine articulațiile bolnave cu untură topită sau cu slănină veche, tocată prin mașina de carne, la care să adaugi o lingură de miere de albine. Deasupra se aplică un celofan, se învelește și se lasă să acționeze peste noapte.

Dacă ai dureri dentare, poți aplica o felie mică de slănină nesărată pe dintele dureros, între gingie și obraz, timp de 25-20 de minute. De asemenea, pentru mastită trebuie să aplici o felie subire de slă­nină veche, deasupra pui o bucată de staniol apoi bandajezi sau lipeşti cu leucoplast. Conform frunzadetei.ro, pentru eczemă, trebuie să topești slănină nesărată, apoi amesteci bine cu două linguri de grăsime topită albușuri de la două ouă crude, 100 g pastă din fructe de solanum, trei linguri suc de ros­topască. Alifia se lasă la macerat 2-3 zile, la rece, apoi poți unge locurile bolnave, de două ori pe zi.

Mai multe articole despre:
boli grăsime slănină miere de albine aczemă mastită