MENIU

Suma derizorie pe care a primit-o de la stat soțul Alexandrei, gravida care a murit în spitalul din Botoșani. 3 copii au rămas fără mamă

Consiliul Judeţean Botoșani a decis alocarea unui ajutor financiar soţului Alexandrei Ivanov, tânăra de 25 de ani care a murit în Maternitatea Botoşani, după ce a fost ignorată de cadrele medicale ore în șir.

Gabriel Ivanov va folosi banii, respectiv 30.000 de lei, pentru îngrijirea celor trei copii minori pe care îi are în grijă.

Alexandra Ivanov a murit pe 18 august, la aproape 9 ore după ce a fost internată în Maternitatea din Botoşani. Ea era însărcinată în luna a treia şi a ajuns la spital cu ambulanţa după ce a acuzat dureri şi sângerări. 

După ce i s-au făcut analizele și a fost băgată la perfuzii, cadrele medicale nu s-au mai îngrijit de ea. 

Starea ei de sănătate a început să se altereze, timp în care tânăra a încercat să ia legătura atât cu medicul curant, cât și cu cel de gardă, însă niciunul nu a fost disponibil pentru a o consulta.

Mesaje revoltătoare: gravida de 25 de ani a implorat medicii să o ajute

În noaptea tragediei, tânăra le-a trimis mesaje, atât medicului de gardă, cât și medicului său care a monitorizat-o pe parcursul sarcinii. Femeia îi implora să o opereze deoarece nu mai făcea față durerilor. 

„Credeți că îmi puteți face chiuretajul noaptea asta? Nu mai rezist. Vă rog din suflet, simt că o iau razna!”, i-a scris Alexandra doctorului care a amânat operația, însă fără nicio reacție din partea lui.

"Dupa atatea implorari, de ce nu s-a dus nimeni s-o vada? Asta vreau sa stiu. I-a dat mesaj mamei ca a spus "Nu am aer" si asistenta i-a spus "Nu te mai alinta", a spus Vlad Miron, fratele victimei. 

Doctorița care era de gardă când a murit gravida Alexandra are calitatea de suspect. Percheziții în locuințele medicilor

Alexandra a lăsat în urmă un soț îndurerat și 3 copilași: o fetiță de 6 ani și doi băieței de 4, respectiv un an, care nu știu de ce mama lor nu se va mai întoarce de la doctor.