Sufleu de brânză dulce. Rețeta unui desert fin, pufos și aromat
Dacă ești în căutarea unui desert delicios și aromat, dar simplu și ușor de preparat, încearcă rețeta de sufleu de brânză dulce. Te vei bucura de un desert fin, pufos și aromat, cu o textură ușoară și aerată. Desertul este potrivit pentru un mic dejun dulce, un desert de după-amiază sau chiar pentru a încheia o masă festivă. Se servește, de obicei, imediat după ce este scos din cuptor, când este cel mai pufos și savuros.
Sufleul este un preparat culinar de origine franceză, cunoscut pentru textura sa aerată și delicată. Numele "soufflé" provine de la verbul francez "souffler". Acesta înseamnă "a sufla" sau "a umfla" și descrie perfect caracteristica principală a acestui preparat: capacitatea de a crește spectaculos la coacere datorită aerului încorporat în aluat.
Sufleurile pot fi dulci sau sărate, fiind preparate dintr-o bază (care variază în funcție de tipul de sufleu) și albușuri de ou bătute spumă. Acestea oferă acea textură pufoasă și voluminoasă.
Descoperă și o rețetă de sufleu de vanilie pe care o poți încerca ulterior. Până atunci, testează rețeta sufleului din brânză, pe care o poți urmări detaliată mai jos.
Sufleu de brânză dulce – Ingrediente
- 500 g brânză dulce (de vaci)
- 4 ouă mari
- 100 g zahăr (sau după gust)
- 1 lingură de făină (sau amidon de porumb)
- 1 lingură de griș
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 1 praf de sare
- coaja rasă de la o lămâie (opțional)
- 50 g unt
- 100 ml lapte.
Rețeta sufleului din brânză dulce – Mod de preparare
Pentru reușita unui sufleu aerat și fin, este necesar ca albușurile să nu se amestece reci. Adună ingredientele pe masa de lucru și lasă-le acolo până când ajung la temperatura camerei.
Separă de la început albușurile de gălbenușuri, în două boluri. Dacă brânza este zemoasă, las-o într-o sită la scurs. În cazul în care este mai uscată, paseaz-o bine sau trece-o printr-o sită pentru a obține o textură cât mai fină.
Cum prepari sufleu de brânză dulce
Într-un bol mare, amestecă brânza dulce cu gălbenușurile, zahărul, extractul de vanilie, coaja de lămâie, grișul și făina. Dacă dorești un sufleu mai cremos, adaugă laptele. Acesta are rolul de a înmuia grișul
Adaugă și untul topit și răcit puțin, amestecând bine până când compoziția obținută devine omogenă.
Citește continuarea aici