MENIU

SUA ar putea trimite la Kiev o delegație la nivel înalt! Ce nume sunt în cărți

Antony Blinken / Sursa foto: Profi Media

Autorităţile americane analizează posibilitatea de a trimite la Kiev o delegaţie oficială la nivel înalt în semn de solidaritate cu Ucraina, ţară aflată în cea de-a 50-a zi de la debutul invaziei ruse, pe 24 februarie, a anunţat, miercuri, o sursă apropiată acestui dosar.

Potrivit sursei citate, "în cărți" s-ar afla secretarul de stat Antony Blinken şi secretarul apărării Austin Lloyd, fiind improbabilă o vizită a preşedintelui Joe Biden, relateazăReuters.

Până în prezent, vorbim doar despre o ipoteză, o decizie în acest sens nefiind luată încă. Discuţiile pe acest subiect au fost relatate prima dată de Politico.

Luna aceasta, la Kiev au ajuns șefa Comisiei Europene Usula von der Leyen, Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate Jossep Borrell, premierul Boris Johnson și preşedintele Parlamentului European Robertei Metsola.

Miercuri, la Kiev au ajuns președinții Poloniei, Andrzej Duda, și ai statelor baltice - Gitanas Nauseda, Egils Levits și Alar Karis, cei patru având o întâlnire cu omologul lor ucrainean, Volodimir Zelensky. 

În luna martie, au călătorit la Kiev premierii Poloniei, Cehiei și Sloveniei.