MENIU

SUA, acţiune militară după ultima rachetă lansată de Coreea de Nord

Pentagonul a testat cu succes marți interceptarea unei rachete balistice intercontinentale, tipul de rachetă cu care Coreea de Nord caută să se doteze, a informat marți armata americană, potrivit AFP.

A fost pentru prima dată când armata americană a reușit acest test asupra unei rachete intercontinentale, a precizat Missile Defense Agency (MDA), din subordinea Pentagonului, într-un comunicat.

O rachetă interceptoare, trasă de la baza Vandenberg din California a US Air Force, "a interceptat cu succes o rachetă balistică intercontinentală țintă", lansată de la Reagan Test Site din Insulele Marshall, în Oceanul Pacific, a adăugat MDA.

"Acest sistem este vital pentru apărarea țării noastre, iar testul demonstrează că avem un mijloc de descurajare capabil și credibil împotriva unei amenințări reale", a declarat directorul MDA, viceamiralul Jim Syring, citat în document.

Ultimul test, din 2014, a fost reușit, dar precedentele trei au eșuat.

Sistemul se bazează pe radare și alți senzori repartizați în lumea întreagă și pe sateliți pentru a detecta tirurile de rachetă inamice. Apoi o rachetă interceptoare distruge racheta țintă în spațiu, prin forța energiei sale cinetice.

Coreea de Nord și-a înmulțit în ultima vreme testele balistice pentru a ajunge să se doteze cu o rachetă nucleară intercontinentală capabilă să lovească Statele Unite.

Experții sunt de părere că ar putea realiza acest lucru în câțiva ani, mai scrie AFP.

Mai multe articole despre:
Coreea de Nord Pentagon