MENIU

Studenții se plâng de condiții inumane în cămine! Reacția Universităţii din Bucureşti

În unul dintre căminele Universităţii din Bucureşti ar fi oprită căldura din decembrie, susţine un student, adăugând că în clădiri au fost filmate rozătoare şi gândaci. În replică, Universitatea spune că se face dezinsecţie la 45 de zile, iar raportul DSP arată că nu s-au găsit insecte sau şobolani.

“După toate amenzile primite de la DSP şi ANSVSA, Universitatea nu s-a conformat, iar studenţii mi-au trimis video cu şobolani în căminul din Grozăveşti D, iar în căminul Kogălniceanu B ne-au semnalat că nu au căldură din 7 decembrie. Există un registru la cămin care demonstrează că mai mulţi studenţi nu au avut căldură. Nici azi nu mai au căldură”, a spus, pentru MEDIAFAX, Andrei Nicolae Popa, student al Universităţii din Bucureşti.

Andrei Nicolae Popa a mai subliniat că, potrivit unui registru care se află în căminul Kogălniceanu B, mai mulţi studenţi nu au avut căldură începând cu data de 7 decembrie. De asemenea, tânărul susţine că mai mulţi studenţi au rămas în cămine în timpul vacanţei fără agent termic. Popa arată şi că studenţii au filmat rozătoare şi gândaci care umblă prin cămine şi precizează că aceştia se află şi în anexele clădirii.

“Universitatea nu respectă normele privind colectarea selectivă a deşeurilor şi sunt foarte multe gunoaie din spatele căminelor Grozăveşti D, sunt amestecate deşeurile şi facilitează, evident, existenţa şobolanilor. Au fost văzuţi pe holuri, dar şi în anexele externe ale căminului. (...) Există şi gândaci. Problema cea mare este că Universitatea nu a făcut o dezinsecţie serioasă, astfel încât să nu există gândaci”, a mai spus Andrei Nicolae Popa.

De cealaltă parte, reprezentanţii instituţiei de învăţământ spun că, potrivit ultimului raport al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), în cămine nu sunt şobolani sau gândaci. Ei mai precizează că şi dacă ar exista un astfel de caz, este punctual şi nu poate fi generalizat.

“Inspectorii DSP au răspuns zilele acestea unei noi sesizări. (...) În procesul verbal întocmit este menţionat că nu s-au găsit astfel de insecte şi rozătoare în căminele din complexul studenţesc Grozăveşti, aşa cum era menţionat în sesizare. Mai mult, în urma controlului s-a constatat că «starea de curăţenie la grupurile sanitare din Căminul Grozăveşti D este corespunzătoare» şi că «se asigură materiale necesare igienei personale pentru utilizarea grupurilor sanitare din cămin. Sunt dotate cu hârtie igienică, săpun şi uscătoare de mâini», se arată într-un comunicat trimis de Universitatea din Bucureşti, potrivit MEDIAFAX.

Mai multe articole despre:
studenţi cămine București