MENIU

Ştiaţi că se poate face ceai şi din fruze de dafin? Vindecă o mulţime de boli!

<p>Ştiaţi că se poate face ceai şi din fruze de dafin? Vindecă o mulţime de boli!</p>

Ceaiurile calde ne pot fi de mare ajutor în lunile reci. Specialiştii le recomandă ca băutură zilnică, fie că suntem sau nu răciţi.

Ceaiul de dafin este puţin cunoscut românilor! Ar fi bine, spun specialiştii citaţi de site-ul liveandfeel.com, să ne îndreptăm atenţia şi spre această licoare! Laurul este o plantă cu virtuţi farmaceutice legendare! Frunzele de dafin conţin uleiuri esenţiale, cele mai multe recomandate iarna. Planta este un excelent expectorant, cu proprietăţi antivirale. Ceaiul de dafin este bun la răceală, gripă sau sinuzită, deoarece curăţă sinusurile şi reduce secreţia nazală.

Ca mod de preparare, specialiştii recomandă macerarea a 4 frunze de dafin şi a unei coji de portocală într-un litru de apă, timp de 4 ore. Amestecul rezultat se poate cosuma, porţionat, pe stomacul gol.

Pentru infuzie puteţi folosi ceva mai multe frunze de dafin, 10 la număr, pe care să le presăraţi într-o cană de apă clocotită. După ce se răceşte, lichidul se consumă de 3 ori pe zi împotriva răguşelii, de exemplu.

A treia variantă de preparare ar fi să fierbeţi 2 linguri de frunze mărunţite în 250 de mililitri de apă timp de 10 minute. Licoarea astfel obţinută se bea în cantităţi mici în aceeaşi zi.

Dafinul reduce febra, alungă durerile de cap şi energizeaza. Ceaiul din aceste frunze este recomandat şi în problemele digestive, balonări, infecţii intestinale, inflamaţii ale gurii sau reumatism cronic.

Mai multe articole despre:
sănătate tratamente naturiste ceai de dafin