MENIU

STENOGRAME din dosarul senatorului Eugen Pîrvulescu, susținătoul lui Geoană. Cum se negocia mita pentru SECRETE DE STAT

STENOGRAME din dosarul senatorului Eugen Pîrvulescu, susținătoul lui Geoană. Foto: INQUAM

Senatorul Eugen Pîrvulescu a fost plasat sub control judiciar după mai multe ore de audieri la DNA. Susținătorul lui Mircea Geoană a ajuns în fața procurorilor după ce a fost chemat cu mandat pentru acuzația de instigare la trafic de influență. Acesta ar fi vrut să pună mâna pe secrete de stat prin numirea unui apropiat într-o funcție cheie la Compania Națională de Investiții. Culmea, denunțătorul din dosar este chiar cel pe care Eugen Pîrvulescu voia să-l numească șef în instituție. 

Eugen Pîrvulescu a stat mai bine de opt ore la sediul DNA, acolo unde a ajuns cu mandat de aducere. În fața jurnaliștilor, susținătorul lui Geoană a declarat că nu știe despre ce este vorba.

Mai exact, Pîrvulescu ar fi încercat să pună mâna pe secrete de stat prin intermediul unor apropiați pe care dorea să îi numească în funcții cheie la Compania Națională de Investiții. Un alt nume care apare în dosar este și cel al ministrului Dezvoltarii, Cseke Attila, care i-ar fi spus celui care voia funcția că va semna numirea abia după ce obține avizul de securitate ORNISS.

Pentru că avizul întârzia, în joc a intrat suma de 60 de mii de euro prin care procesul de obținere al certificatului era urgentat. În stenogramele procurorilor apare și numele lui Gheorghe Florea, un om cheie din masoneria română care are inclusiv legături cu rușii.

CUM A FOST NEGOCIATĂ MITA PENTRU SECRETELE DE STAT

PÎRVULESCU EUGEN: Pe mine m-a durut foarte tare chestia de… relația noastră, pentru că noi am… când am venit atunci seara trebuia să-i dăm mai mulți, cred că era mai mult… sumă, cred că era mai mare.
ȚOLE MARIN: Da, erau 60.000
PÎRVULESCU EUGEN: Da.
ŢOLE MARIN: … și n-a fost decât 150. Tu ai fost cu inițiativa: „Bă, nu-i da! Dă-i jumate din ei!”, știi?!
PÎRVULESCU EUGEN: Da, măcar să-i dăm jumate din ei!
ȚOLE MARIN: „Măcar să-i dai jumate!”. Da?!
PÎRVULESCU EUGEN: Un miliard jumate. Unde s-au dus banii ăia, fraților?
ȚOLE MARIN: La ăla! La ăla s-au dus, ascultă ce-ți spun eu!
PÎRVULESCU EUGEN: La cine?
ȚOLE MARIN: La RADU! La FLOREA, la RADU, ce-am… Parcă ți-am zis o dată c-am ajuns cu FLOREA la RADU în casă, că FLOREA e cel care…
PÎRVULESCU EUGEN: Da’ cine e FLOREA, cine e RADU? Că eu nu-mi dau seama!
ȚOLE MARIN: Ă… Păi, RADU e cel care căuta să intervină ca să poată… ă… să dea mai repede avizu’. Să poaʼ să dea mai repede avizu’ ăla de…

Sursa: referatul procurorilor 

Numele lui Florin Cîțu, în mega-dosarul lui Eugen Pîrvulescu! Intervenție pentru o persoană care dorea șefia CNI și nu avea certificat ORNISS

Mai multe articole despre:
eugen pirvulescu dosar stenograme