MENIU

Stelian Tănase, dezvăluiri dintr-un scandal imens: Ce devoalează jurnalistul

Stelian Tănase, dezvăluiri dintr-un scandal imens: Ce devoalează jurnalistul

Jurnalistul Stelian Tănase scoate la iveală amănunte "grele" ale unui scandal imens din soectatea românească. Tănase vorbeşte de "desfiinţarea" Muzeului Ţăranului Român, situaţie la care s-a ajuns din cauza unei decizii proaste a noului director interimar al instituţiei.

"Cel mai ușor pe lumea asta este să strici. Să interzici, să oprești, să cenzurezi, să demolezi. E în firea lucrurilor pentru unii. La asta m-am gindit cînd duminica asta am aflat de la meșteșugarii, anticarii, negustorii de chilipiruri, artizanii din curtea Muzeului Țăranului Romțn că este ultima ediție. De ce!? Noua directoare a MTR Liliana Pasima instalată ca interimar de citeva zile (marți, 16 august) -” nu mai dorește ca în curtea ei să se mai organizeze așa ceva, o batjocură!” – ar fi zis, cu trimitere la vechiul director Virgil Nițulescu – cum ne spun mai mulți expozanți. O d-nă mă întrebă ceva face de acum încolo, cu ce-și crește copii!? Pentru că de cinci ani ea vine aici în fiecare week-end să îți vindă marfa ( alimente bio și eco, preparate în casă de ea) !? Ca ea, sunt mulți care dacă se închide tîrgul rămîn pe drumuri.

A calculat d-na Pasima în zelul ei revoluționar efectul social al acestei decizii !? Mă îndoiesc. Instituțiile statului incurajează – așa știu după declarații- reapariția meștesugurilor, a culturii populare, artizanatul. Paradoxale că distrugem locurile unde ele se manifestă !? Așa a procedat noua conducere intermiară a MȚR. Asta apropo de menirea muzeului (finanțat din bani publici prin Ministerul Cuutrii) de a încuraja și proteja artizanii, meștesugurile populare, etc. Poate că muzeului îi stă mai bine gol, cu sălile pustii. Mai bine să nu stie nimeni despre el și să nu îi calce pragul.", scrie Stelian Tănase pe propriul blog.

Mai mult pe stiripesurse.ro

Mai multe articole despre:
Stelian Tănase