MENIU

Stelian Ion: „Ce a ratat Florin Cîţu de când este preocupat doar de campania internă din PNL”

Stelian Ion

Fostul ministru al Justiţiei - Stelian Ion i-a dat o replică dură premierului Cîţu după ce acesta a încercat să pună în cârca USR-PLUS valul patru al pandemiei. La scurt timp după ce premierul a insinuat că USR-PLUS este responsabil de ce se întâmplă pentru că sunt "colegi, asociaţi" cu AUR, care promovează idei antivacciniste, Ion transmite pe pagina sa de Facebook că eşecul campaniei de vaccinare i se datorează lui Cîţu.

Ce a ratat Florin Cîţu de când este preocupat doar de campania internă din PNL:

1. Campania de vaccinare.
Aceasta este un eşec major al premierului Cîţu, coordonator al campaniei de vaccinare. Florin Cîţu a ratat ţintele de vaccinare pe care singur şi le-a stabilit. USR PLUS a fost singurul partid politic care a avut campanie de susţinere a vaccinării, inclusiv caravane de vaccinare în ţară. Am fost criticaţi că „politizăm” campania de vaccinare. Nu politizam, ci ajutăm. Dar premierul Cîţu a insistat pentru relaxări.

2. Pregatirea pentru valul 4, care era inevitabil ţinând cont de rata mică de vaccinare. Florin Cîţu numără abia astăzi paturile din spitale, când situaţia a scăpat de sub control. Astăzi sunt raportate peste 6.700 de cazuri.

3. Informarea corectă a populaţiei referitoare la liberalizarea pieţei energiei şi alegerea unui furnizor de pe piaţa liberă. Faptul că până la sfârşitul lunii iunie, termenul de referinţă, doar jumătate din populaţie era pe piaţa liberă arată eşecul şi al acestei campanii.

4. Un progaram cu adevarat în folosul comunităţilor. „Anghel Saligny” este în realitate urmaşul cosmetizat al PNDL-ului creat de Liviu Dragnea şi PSD. Încercarea lui Florin Cîţu de trece programul „Anghel Saligny” prin Guvern fără să trimită forma finală şi în original, cu toate avizele necesare, la Ministerul Justiţiei pentru a primi avizul de legalitate este o dovadă a faptului că programul are hibe majore. USR PLUS a depus astăzi mai multe amendamente care să facă acest program transparent şi cu mecanisme de control, care să garanteze că banii publici nu ajung în buzunarele prietenilor şi partenerilor politici ai premierului Cîţu.

5. Menţinerea în Guvern şi Administraţie a unor profesionişti care să aplice legea şi să nu ţină cont de mofturile politice ale premierului Cîţu. Ca să dau doar un singur exemplu: eliberarea din funcţie a lui Octavian Berceanu de la conducerea Gărzii de Mediu reprezintă o dovadă clară că Florin Cîţu e interesat mai degrabă să-i apere pe cei care distrug mediul înconjurător. Oricine îşi face treaba bine şi îşi ia în serios atribuţiile e îndepărtat rapid din funcţie de către Florin Cîţu. Îmi amintesc cum la o şedinţă de guvern Cîţu i-a cerut ministrului Mediului să-i atragă atenţia colegului meu, Octavian Berceanu, să o lase mai moale cu ieşirile publice.

6. Obiectivele pe termen scurt şi mediu din programul de guvernare. Câteva exemple doar din capitolul Justiţie: desfiinţarea SIIJ, pe care am aprobat-o în Guvern în februarie, repararea legilor justiţiei, pe care le-am finalizat încă din martie, inclusiv procedura de numire a procurorilor de rang înalt şi trecerea poliţiei judiciare în subordinea parchetelor. Deşi erau trecute în programul de guvernare, nu au mai fost susţinute de premier.

7. Lecţia democraţiei. Florin Cîţu nu acceptă că o moţiune de cenzură este un instrument democratic pe care Parlamentul îl are la dispoziţie pentru a-şi exercita controlul asupra Guvernului căruia i-a dat un vot de încredere şi de a-i atrage atenţia că încalcă reguli şi legi. Cîţu înlocuieşte regulile democratice cu un discurs iresponsabil.

Dacă am avea un campionat al marilor ratări, premierul Cîţu ar fi lider, iar echipa lui ar fi cu adevărat câştigătoare.

Mai multe articole despre:
stelian ion florin citu ratat democratie