MENIU

Stelian Ion, atac la Florin Cîțu la predarea mandatului pe Justiție: Plec cu fruntea sus! Premierul Cîţu trebuie să plece, nu este un partener loial

Stelian Ion, atac la Florin Cîțu la predarea mandatului pe Justiție

Stelian Ion a declarat că pleacă „cu fruntea sus” de la Ministerul Justiției, unde a făcut „tot ce trebuie” în ultimele luni. Afirmația a făcut-o la predarea mandatului către Lucian Bode, propus interimar de premierul Florin Cîțu după revocarea lui Stelian Ion.

„Plec cu fruntea sus. Am făcut ceea ce trebuia să fac în aceste luni. Blocarea SIIJ în Parlament este opera, în principal, a UDMR şi a neimplicării altor lideri politici. (...) Motivele remanierii sunt unele care nu au fost explicitate, au fost doar pretexte. (...)

Dincolo de aceste aspecte şi de pretextele folosite, având substrat mai degrabă numirea procurorilor de rang înalt, unde e o miză foarte importantă pentru unii, pentru noi nu a fost decât miza de a avea o procedură transparentă, corectă, astfel încât să asigurăm independenţa procurorilor şi independenţa justiţiei. recând peste toate aceste lucruri, plecăm de aici cu fruntea sus”, a declarat Stelian Ion, joi, la predarea mandatului de la Justiție, alături de vicepremierul Dan Barna, copreședinte USR-PLUS.

Fostul ministru al Justiției nu a ezitat să-l taxeze pe premierul Florin Cîțu, după revocarea sa intempestivă de miercuri seară. 

„Premierul Cîţu trebuie să plece. (...) Trebuie o nouă echipă condusă de un alt premier. Aşa nu mai poate continua din punctul nostru de vedere această coaliţie. (...)

Din păcate, premierul Florin Cîţu nu este un partener loial, nu este un lider care să unească, care să ţină coaliţia aproape, care să înţeleagă care sunt priorităţile de guvernare, nu merge pe priorităţile din programul de guvernare, aşa cum şi-a asumat, nu respectă partenerii de guvernare, nu-şi respectă cuvântul dat şi în general are un respect redus faţă de lege, de Constituție”, a mai spus  Stelian Ion. 


”, a mai declarat Stelian Ion.