MENIU

Statul Major: Armata ucraineană păstrează DEFENSIVA în toate domeniile de luptă. RADIOGRAFIA, la zi, și ce MIȘCĂRI de trupe vin dinspre Belarus

Război Ucraina /Captură foto Ukrinform

Armata ucraineană continuă să mențină defensiva în toate domeniile de luptă. „În direcția Volyn, Forțele Armate ale Ucrainei mențin anumite granițe... În direcția Siversky, unitățile mecanizate și de tancuri apără granițele stabilite în jurul Cernihivului”, se arată într-o postare pe Facebook a Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, relatează Ukrinform.

În Slobozhanshchyna, unitățile mecanizate ale Forțelor Armate ale Ucrainei duc efectiv bătălii defensive împotriva forțelor ruse și au succes în unele zone. În postarea citată se spune chiar că rușii ar suferii pierderi grele.

În timpul unor bătălii defensive grele, forțele comune au zădărnicit planurile invadatorilor ruși și au împiedicat inamicul să intre în granițele administrative ale regiunilor Donețk și Lugansk. Orașul ucrainean Mariupol rămâne un exemplu de rezistență eroică la invazia rusă, mai arată sursa citată.

În teritoriile ocupate temporar din regiunile Donețk și Lugansk continuă formarea de unități din rezerviști chemați în ianuarie-februarie 2022. Conform planurilor etalate de armata rusă, companiile de marș vor fi transferate de urgență la Harkov. Bărbații mobilizați sunt în expectativă.

În direcția Prymorsky, unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei efectuează o operațiune defensivă în zona operațională care acoperă o parte a coastei mării. O parte a forțelor îndeplinește sarcina de a împiedica rușii să pătrundă în zona așezărilor din Herson și Mykolayiv.

Totodată, Grupul de Apărare al orașului Kiev continuă să respingă ofensiva rușilor și să mențină liniile defensive în jurul orașului și a aerodromurilor importante. Suferind o respingere, inamicul a tras asupra clădirilor civile din periferia de sud-vest a capitalei ucrainene, mai arată postarea de pe Facebook a Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Pe teritoriul Republicii Belarus, de cealaltă parte a graniței dintre cele două state, în zona împădurită, se află 38 de brigăzi de asalt separate ale Forțelor Armate ale Republicii Belarus. Potrivit informațiilor disponibile, comanda unității militare a primit ordin de trecere a frontierei cu Ucraina. După trecerea frontierei, aceștia ar urma să fie instruiți despre cum să acționeze.

„Starea morală şi psihologică a paraşutiştilor este extrem de precară. Ofițerii și soldații nu vor să joace rolul mercenarilor ruși. Un număr semnificativ a cerut rezilierea contractelor, majoritatea expirând în luna mai”, informează Statul Major.

Reamintim că, pe 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a declarat război Ucrainei și a lansat o invazie pe scară largă.

Mai multe articole despre:
ucraina razboi ucraina defensiva militara rusia