MENIU

Statul Islamic a executat încă 100 de persoane în Siria

Criza refugiaților

Gruparea Stat Islamic a executat în decurs de o lună aproape 100 de persoane, dintre care o treime civili, în zonele pe care le controlează în Siria, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP în pagina online.

Potrivit organizaţiei neguvernamentale, Statul Islamic a executat între 29 iulie şi 29 august 91 de persoane în Siria, dintre care 32 de civili, pentru diferite "crime".

Bilanţul include de asemenea membri ai grupării Stat Islamic, combatanţi rebeli şi membri ai forţelor loiale preşedintelui Bashar al-Assad, a precizat duminică OSDO, care dispune de o vastă reţea de militanţi şi surse medicale în Siria.

Vrăjitoria, homosexualitatea şi colaborarea cu coaliţia antijihadistă condusă de Statele Unite figurează printre "crimele" pedepsite cu moartea în zonele ocupate de gruparea Stat Islamic, informează Mediafax.

Organizaţia extremistă sunnită, care a proclamat un califat în iunie 2014, în zone din Siria şi Irak, a cucerit în Siria regiuni întregi din provinciile Homs şi Hama (centru), Deir Ezzor şi Hassake (nord-est), precum şi Rakka şi Alep (nord).

Mai multe articole despre:
Siria Statul islamic criza refugiatilor