MENIU

Stai „picior peste picior”? Ai putea avea probleme de sănătate

A devenit un gest obișnuit. De fiecare dată când ne așezăm, ne încrucișăm picioarele. Din reflex. Ne e mai comod așa. Știați însă că acest obicei, aparent inofensiv, poate avea efecte secundare?

Trebuie să ținem cont, mai întâi, de faptul că aceasta nu este o postură normală pentru corp, ci una forțată, care poate avea efecte negative asupra sănătății. În primul rând, prin picioare trec unele dintre cele mai importante artere de circulație, care asigură circulația corectă în partea inferioară a corpului. Încrucișându-ne picioarele obstrucționăm circulația sanguină, arată gândul.md.

Pe termen lung, acest lucru ar putea determina apariția unor probleme precum varicele sau circulație proastă în această zonă.

Efectele asupra spatelui

Unul din principalele inconveniente este postura spatelui. Având picioarele încrucișate, toată greutatea corpului se va lăsa pe o singură parte, obligând coloana vertebrală să se adapteze noii distribuiri a greutății și să se forțeze să susțină o greutate prost distribuită.

Pe termen lung, aceasta poate să însemne o serie de probleme ale spatelui, cum ar fi o postură greșită, dureri de spate și scolioză. Așadar, cel mai bine ar fi să încercăm să adoptăm o poziție normală atunci când ne așezăm, să renunțăm la obiceiul de a ne încrucișa picioarele, să ținem spatele drept, lipit de spătar.

Mai multe articole despre:
sănătate probleme picior peste picior