MENIU

Spitalul Foișor, anunț IMPORTANT după ce secția ATI a fost EVACUATĂ ca urmare a infectării pacienților cu germeni multirezistenți

Spital Foișor

Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie Foişor a anunţat, astăzi, că "operaţiunile de curăţenie înaltă cu nebulizări virucide şi bactericide şi de prelevare de probe bacteriologice, începute în urmă cu cinci zile, au fost finalizate cu succes", probele fiind negative. Drept urmare, în prezent, activitatea zonei ATI a unităţii sanitare este "complet funcţională". Anunțul vine la o zi după ce unitatea medicală a anuțat că secția de Terapie intensivă a fost evacuată pentru nebulizare, după ce la o parte dintre pacienți s-au descoperit germeni multirezistenți.

"Deşi spitalul beneficiază de condiţii deosebite de presurizare controlată cu instalaţii specifice de tratare a aerului, la cel mai avansat nivel tehnologic de tratare-filtrare (flux laminar vertical în sălile operatorii, cu presiune pozitivă sau negativă în funcţie de necesitatea momentului), în practica curentă a unităţii noastre sanitare există un control intern permanent care impune proceduri specifice suplimentare, periodice, rigoarea fiind obligatorie în demersul nostru de creştere continuă a gradului de siguranţă a pacienţilor. În cadrul spitalului există cazuri de pacienţi, internaţi şi trataţi, care au infecţii severe, ceea ce impune asigurarea unor condiţii de siguranţă maximă la realizarea intervenţiilor chirurgicale specifice", se arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul unității sanitare.

Potrivit sursei citate, unitatea medicală are aprobată o structură de două paturi ATI COVID-19, dintr-un total de 28, acestea fiind alocate în caz de necesitate în postoperator, prin pozitivarea pacientului propriu al spitalului, devenit pozitiv pe parcursul evoluţiei pre sau postchirurgicale, incluzând actul chirurgical terapeutic.

"Capacitatea maximă de livrare a oxigenului de către fabrica proprie, la nivel de spital, este proiectată şi executată pentru a deservi, în regim normal de consum, toate paturile de ATI (28), săli operatorii (8), preanestezii (8), etc. În cazul tratării pacienţilor COVID-19, capacitatea maximă de livrare oxigen poate acoperi maximum cinci paturi ATI (la un regim de livrare 60 litri/min/caz), cu imposibilitatea efectuării altor activităţi medicale care ar necesita oxigen, pentru pacienţi COVID sau non-COVID.

În ceea ce privește activitatea curentă a spitalului, menționăm faptul că, în conformitate cu prevederile Ordinului Comandantului Acțiunii nr. 9490 / 04.10.2021, am oprit internările programate ale pacienților pentru chirurgie electivă, în acest moment fiind prioritari pacienții cu patologiile menționate în HG nr. 423 / 27.05.2020 - adică urgențele specialității de ortopedie -traumatologie, conform monospecializării unității noastre spitalicești", mai arată sursa citată.