MENIU

Spitalul CFR Buzău, FOCAR de coronavirus, devine spital suport COVID

Spitalul CFR din Buzău este oficial spital suport COVID-19, anunță realitateadebuzau.net,după ce săptămâna trecută era declarat focar de coronavirus.

 

Spitalul CFR, unitate medicală care în urmă cu o săptămână devenise focar de COVID, a devenit spital suport pentru tratarea celor infectați cu noul coronavirus.

Demersurile au fost făcute de DSP, iar Ministerul Sănătății și-a dat acordul pentru transformarea spitalului în unitate suport.

Spitalul urmează să fie pregătit pentru a putea primi bolnavii în următoarele zile.

În județ mai sunt alte două unități de acest gen, la Râmnicu Sărat și la Gârlași, dar creșterea cazurilor zilnice din ultimele săptămâni a dus la depășirea capacităii de internări.

Cele peste 20-30 de confirmări zilnice din ultima săptămână au condus la aglomerarea spitalului din Râmnicu Sărat și umplerea celor două secții destinate pacienților cu COVID-19 din Spitalul Județean Buzău.

În ultimele 24 de ore, pe raza județului Buzău s-au înregistrat doar 24 de cazuri noi, față de 36 de noi cazuri raportate în urmă cu o zi, joi, pe 30 iulie. Vineri au fost identificați 34 de persoane pozitive la SARS-CoV-2 la retestare. Bilanțul coronavirus în județul Buzău a ajuns la 1.308 cazuri confirmate cu noul coronavirus.