LOVITURĂ DEVASTATOARE pentru Dan Capatos. S-a întâmplat recent
Dan Capatos a primit o lovitură dură, luni.
Soţia lui Dan Capatos a fost audiată luni la Tribunal în calitate de martor în dosarul Nelu Iordache.
"Am avut un contract cu Romstrade care a fost ulterior reziliat. Nu stiu daca sa-l consider ca un prejudiciu. Era un contract pentru mediatizarea autostrazii Arad-Nadlac. I-am facut un site, comunicate de presa. Uniunea Europeană obliga societatea sa mediatizeze aceasta lucrare, sa arate pasii pe care ii faci, imagini si info utile, dat fiind faptul ca s-au accesat fonduri europene. Am trimis o notificare de reziliere in urma unor discutii. Noi am decis sa ne retragem din acest proiect. Nu primeam informatii la timp, nu eram pusa la curent cu ce era nou. Iar contractul nu a fost respectat din punct de vedere financiar, neprimind controvaloarea serviciilor decat 3 luni. Cu Nelu Iordache am relationat pentru acest contract, am avut cu el doar o intalnire, de baza. Apoi am tinut legatura cu personalul de la Romstrade. Colega mea Iulia Barbu mai cerea info de la CNADNR sau le cauta pe site-ul companiei", a declarat Monica CAPATOS.
Avocaţii cer arest la domiciliu pentru NELU IORDACHE
Avocaţii lui Nelu Iordache au cerut, luni, la Tribunalul Bucureşti, ca omul de afaceri să fie arestat la domiciliu, după ce a fost încarcerat aproximativ un an şi trei luni, procurorul DNA catalogând măsura cerută drept una "iluzorie".
La termenul de luni al dosarului în care Nelu Iordache este acuzat că a deturnat fonduri europene pentru primul tronson din autostrada Nădlac - Arad, avocaţii omului de afaceri au arătat că trebuie să se facă o "analiză la rece" a faptelor lui, dincolo de ceea ce a relatat presa şi "dincolo de orice legendă".
Pe lângă cererea de înlocuire a detenţiei cu arestul la domiciliu, în baza noilor reglementări penale, avocaţii patronului firmei Romstrade au depus şi un raport realizat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) din care reiese "atitudinea decentă şi civilizată" a lui Iordache în arest.
"Măsura arestului la domiciliu este o măsură dură. Nu am înţeles să apelăm la măsura controlului judiciar din respect faţă de măsurile pe care instanţa le-a luat de-a lungul procesului. (...) Trebuie să apreciem asupra acestei măsuri şi vizavi de comportamentul lui Nelu Iordache faţă de instanţă. N-am făcut cereri care să ducă la tergiversarea soluţionării dosarului, la solicitarea lui Nelu Iordache, care a insistat să accelerăm demersurile, astfel încât cauza să fie soluţionată cât mai repede", a spus avocatul Alexandru Chiciu, în faţa judecătorului de la Tribunalul Bucureşti.
Afirmaţiile avocatului au fost contrazise de procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), care a subliniat că atitudinea procesuală a lui Nelu Iordache reprezintă un risc pentru buna desfăşurare a judecăţii. Reprezentantul Ministerului Public a cerut, în acest sens, respingererea cererii de înlocuire a măsurii preventive.
"Nu mă supăr personal când domnul Iordache mă trimite să citesc legislaţia sau mă acuză că am făcut o înţelegere cu un anumit martor. Dar mă supăr când aduce insulte unui organ judiciar în faţa Tribunalului Bucureşti. Această măsură iluzorie a arestului la domiciliu nu oferă garanţii. Este doar o găselniţă, iar perioada pe care o va petrece în arest la domiciliu îi va fi dedusă din pedeapsă. (...) În plus, toţi partenerii cu care a intrat în contact au fost înşelaţi de Iordache Nelu, au fost induşi în eroare", a spus procurorul DNA.
În ultimul cuvânt pe care l-a avut în faţa instanţei, omul de afaceri a vrut să precizeze că "politica trebuie să fie politică, iar instanţa trebuie să fie independentă".
Tribunalul Bucureşti urmează să ia o decizie în ceea ce priveşte arestarea la domiciliu a lui Nelu Iordache. Următorul termen în dosar va avea loc în 24 martie.
În 26 aprilie 2013, Nelu Iordache, administratorul firmei Romstrade, a fost trimis în judecată în dosarul privind deturnarea fondurilor pentru primul tronson din autostrada Nădlac - Arad, de aproximativ 22 de kilometri, fiind acuzat de delapidare, fals în înscrisuri, spălare de bani şi înşelăciune.