MENIU

Sosul care nu trebuie să-ți lipsească din cămară. Îl poți folosi în orice mâncare gătită. Se prepară din dovlecei cu ardei copți

Sosul de dovlecei cu ardei copți este ideal pentru a fi adăugat în mâncăruri. Este ideal pentru rețetele de paste și de pizza, dar și de supe cremă sau ciorbe. 

Sosul din dovlecei cu ardei copți

Ingrediente

  • 3 kg de dovlecei răzuiți
  • 1500 gr de ardei copți
  • 750 gr de ceapă galbenă și roșie
  • 1 litru de sos de roșii concentrat
  • 2-3 căței de usturoi
  • 200 ml ulei
  • sare și piper după gust
  • cimbru și busuioc.

Mod de preparare

Mai întâi ocupă-te de ardei, care necesită spălare, ștergere și coacere, apoi curățare și tocare. 

Apoi curăță dovleceii și dă-i pe răzătoare. Presară sare peste ei și lasă-i să se deshidrateze timp de 12-15 minute. În acest interval de timp curăță ceapa și usturoiul, clătește-le bine și toacă-le mărunt. Când ai aceste ingrediente pregătite poți aprinde aragazul pentru prepararea sosului.

Cum să prepari roșii deshidratate, pentru iarnă. Rețeta în ulei de măsline. Ideale pentru prepararea mâncărurilor

Mod de preparare:

Pune o cratiță pe aragazul aprins și adaugă uleiul în ea. Lasă-l să se încingă, apoi adaugă ceapa și usturoiul. Când ceapa devine transparentă, mai stropește-o ușor cu zeamă de la ardeii copți, pentru a nu căpăta gust intens de prăjeală. Când este bine pătrunsă, adaugă ardeii copți, tocați mărunt.

Amestecă bine ceapa cu usturoiul și ardeii prin uleiul din cratiță timp de 1-2 minute. Stoarce bine dovleceii răzuiți de lichidul care s-a format și adaugă-i peste ingredientele din cratiță.

Amestecă bine ingredientele pentru omogenizare, iar când se pătrund bine toate, adaugă și sosul de roșii.

Fierbe sosul de dovlecei cu ardei copți și sos de roșii pentru aproximativ 15-20 de minute. Adaugă sare și piper după gust și câte puțin cimbru și busuioc, uscate și bine mărunțite.

Gustă sosul și mai potrivește-i gustul cu  cele necesare până când obții gustul care îți place.

Când sosul este fiert, introdu blenderul în el și pasează bine ingredientele. Dacă îl dorești și mai fin și mai cremos, îl poți trece și prin sită.

În intervalul de timp cât sosul fierbe, ocupă-te și de sterilizarea borcanelor și a capacelor din dotare. Apoi umple-le fierbinți cu sosul, de asemenea, fierbinte.

Închide-le ermetic cu capacele aferente și acoperă-le cu o pătură groasă. Lasă-le să se răcească lent sub pătură, pentru a asigura o conservare perfectă deliciosului sos de dovlecei cu ardei copți.

Ingredientul din bucatarie care te scapa de balonare. Se pune în preparatele care produc flatulență

Mai multe articole despre:
sos dovlecei mancare retete culinare