MENIU

Sorin Roşca Stănescu: Culmea coincidenţei la Curtea de Apel Bucureşti

Sorin Roşca Stănescu

Aceleaşi două judecătoare au fost desemnate, prin tragere la sorţi, în două cauze diferite, vineri, la Curtea de Apel Bucureşti. "Culmea coincidenţei", scrie Sorin Roşca Stănescu pe site-ul Corectnews.com.

"In doua cazuri diferite au iesit, la zar, aceleasi judecatoare. Astazi, pe rolul Curtii de Apel Bucuresti se aflau doua actiuni diferite, respectiv doua solicitari de contestatie in anulare formulate de mine si de domnul Petrica Grama. Acestea aveau ca obiect o procedura extraordinara de atac impotriva deciziei prin care fiecare dintre cele doua persoane a fost condamnata definitiv, pentru fapte diferite.

S-a intamplat un eveniment paranormal. Desi, desemnarea judecatorilor este aleatorie, facandu-se prin tragere la sorti, in cele doua situatii, doua dosare diferite, cu doua plangeri diferite si cu doi reclamanti diferiti au fost desemnate aceleasi judecatoare. Doamna Cristina Craiu si doamna Mihaela Nita. Si pentru ca bomboana sa fie pusa pe coliva mai trebuie precizat ca, absolut din intamplare, cele doua magistrate ale Curtii de Apel Bucuresti sunt aceleasi persoane care i-au condamnat la inchisoare pe cei doi, dupa ce instanta de fond ii achitase, schimband, din mers si incalcand astfel Codul de Procedura Penala, incadrarile acestora si respingand solicitarea procurorului care a invocat prescriptia. Sesizand enormitatea, cele doua judecatoare au avut decenta sa se abtina. Cererile de abtinere urmeaza sa se judece luni, de un alt complet", scrie Sorin Roşca Stănescu.