MENIU

Sorin Grindeanu, în vizită oficială la Brăila: Podul suspendat peste Dunăre trebuie să fie dat în circulaţie până la sfârşitul anului viitor 

Sorin Grindeanu, în vizită oficială la Brăila, la podul suspendat peste Dunăre Foto: Facebook.com
Sorin Grindeanu, în vizită oficială la Brăila, la podul suspendat peste Dunăre Foto: Facebook.com

Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila - care face legătura între județele Brăila și Tulcea - trebuie să fie dat în circulaţie până la sfârşitul anului viitor. Anunțul a fost făcut de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, sâmbătă, după o vizită pe şantierul podului suspendat peste Dunăre de la Brăila, că acesta trebuie să fie dat în circulaţie până la sfârşitul anului viitor, aşa cum prevede contractul.

„Am fost astăzi pe şantierul Podului Suspendat peste Dunăre de la Brăila. Podul trebuie să fie dat în circulaţie până la sfârşitul anului viitor, aşa cum prevede contractul! Judeţele Brăila şi Galaţi au nevoie rapid de sprijinul Guvernului, ajutor care poate veni mai ales prin dezvoltarea infrastructurii de transport", a afirmat Grindeanu, sâmbătă, într-o postare pe pagina de Facebook a PSD.

Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila este cea mai scumpă şi mai mare lucrare de infrastructură realizată în România, în ultimii 30 de ani. podul va face legătura între Brăila și Tulcea.

Potrivit datelor CNAIR, podul va avea, la final, o lungime de 2 km și o înălțime de aproape 200 de metri. Valoarea totală a proiectului este estimată la două miliarde 650 de milioane de lei, iar aproximativ 75% din această sumă este asigurată de fondurile de la Uniunea Europeană.

Proiectul podului presupune și construcția unei rețele de șosele și drumuri de acces de peste 20 de kilometri.

Podul de peste Dunăre ar trebui inaugurat în 2023 și ar urma să fie cel mai mare pod suspendat din România și al treilea din Europa.