MENIU

Sorin Grindeanu anunță descentralizarea lucrărilor de la CNAIR la nivel local - Când e gata Pasajul de la Drajna, peste DN1

Vicepremierul Sorin Grindeanu, ministru al Transporturilor, susține descentralizarea proiectelor de infrastructură rutieră la nivelul României. Ministrul transporturilor a anunțat, marți, că mai multe lucrări de infrastructură vor fi trecute de la Compania de Drumuri la autoritățile locale, pentru a fi realizate mult mai rapid.

Motivul invocat de Sorin Grindeanu pentru descentralizarea la nivel local este pentru a elibera Compania Națională de Drumuri - CNAIR, care este „sufocată”.

„În acest moment CNAIR-ul are în gestiune foarte multe proiecte şi, din păcate, este sufocat de toate aceste proiecte şi atunci acest proces de descentralizare este unul pe care îl voi urmări şi îl vom face. Experienţa de până acum ne-a arătat că este necesar acest pas important şi că poate fi o soluşie pentru implementarea mai rapidă a unor proiecte”, a declarat Sorin Grindeanu, marţi, într-o conferinţă de presă, la Călăraşi.  

„S-au făcut paşi importanţi în asocierea Consiliilor Judeţene Galaţi, Brăila Ialomiţa şi Călăraşi pentru drumul transregio de la Galaţi-Brăila la Călăraşi şi face parte această asociere din ceea ce am anunţat că doresc să fac şi aici s-au făcut paşi importanţi şi se vor face în perioada următoare şi anume faptul că lucrări de acest tip plus lucrări pentru variantele ocolitoare vreau ca Ministerul Transporturilor şi anume CNAIR-ul să le descentralizeze, să le dea către autorităţile locale”, a explicat Sorin Grindeanu.

Pasajul rutier de la Drajna de 305 metri, peste linia de tren București – Constanța, va fi deschis circulației la sfârșitul anului, cu șase luni înainte de termen, a mai anunțat Grindeanu.

„Astăzi s-a predat amplasamentul pentru pasajul Drajna, din discuțiile pe care le-am avut cu constructorul, deși termenul contractual de finalizare este undeva în 2023, s-a angajat să termine înainte de termen, adică pe finalul acestui an, ceea ce ar fi un lucru bun, repet termenul este undeva în 2023 (prevăzut in contractul cu CNAIR - n.red.)”, a mai declarat Sorin Grindeanu.