MENIU

Sorin Cîmpeanu, semnal de alarmă - Când s-ar putea DEPĂȘI rata de infectare de 6 cazuri la mie în Capitală

Sorin Cîmpeanu. Foto: Inquam /Octav Ganea

Ministrul Educației a avertizat că, dacă rata de infectare își va menține ritmul actual de creștere, la jumătatea lunii octombrie va ajunge la 6 cazuri la mia de locuitori inclusiv în București. În acest context, Sorin Cîmpeanu a reiterat necesitatea ca populația să se vaccineze și să respecte normele de protecție.

”Capitala, în data de 1 august, avea o rată de infectare de 0,13 la mie. Pe 31 august era de şase ori mai mare -  0,78 la mie. (...) Avem 1,08 astăzi creştere. De ieri până astăzi, de la 1,02 la 1,08 rată de infectare în Bucureşti. 
Un simplu calcul matematic este tot ceea ce pot face. Dacă în matematică am competenţa, în domeniul sanitar nu am competenţe. 
Dacă se păstrează acest progres din perspectivă matematică - şi se va păstra dacă nu vom înţelege că este extrem de important să ne vaccinăm, că este extrem de important să respectăm regulile sanitare -  dacă s-ar păstra această rată de creştere, în a doua jumătate a lunii octombrie, inclusiv Bucureştiul ar putea atinge pragul de 6 la mie, cu toate consecinţele care rezultă din acest lucru, coroborat cu prevederile ordinului de ministru comun. Este un calcul pur matematic. Sunt colegii cu competenţe medicale care pot corecta acest calcul matematic în funcţie de elemente de ordin epidemiologic cunoscute despre viteza de transmitere a acestei tulpini”, a avertizat ministrul Educației, în cadrul unei dezbateri organizate de Salvaţi Copiii România.

Citește și: ”Ce profesori vor putea preda online după 13 septembrie. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu”