MENIU

SOLUŢIA BIO cu care poți spăla haine tot anul cheltuind doar 45 de lei

SOLUŢIA BIO cu care poți spăla haine tot anul cheltuind doar 45 de lei

Nucile de săpun sunt soluția bio cea mai eficientă, dar și cea mai ieftină pentru spălarea hainelor și nu numai. Deși deocamdată nu a fost aclimatizat și în România, detergentul natural este importat din Asia, la un preț rezonabil.

O jumătate de kilogram de nuci de săpun ajunge pentru 150-200 de spălări, dau asigurări reprezentanții unui magazin specializat în soluții bio, iar partea bună este că după ce sunt folosite la spălat, nucile reprezintă un îngrășământ natural foarte fertil, scrie agrointel.ro.

Simona Chiper este o tânără din Iași care, împreună cu soțul ei, a avut ideea de a aduce nucile de săpun în România și de a pune chiar bazele unui magazin online cu produse bio de curățat.

"Totul a pornit, asemeni multor inițiative din domeniul bio, când am devenit părinți, în 2010. A fost un moment în care am devenit tot mai conștienți de ceea ce foloseam zi de zi pentru curățenia casei sau pentru a spăla hainele celui mic. Am început să căutăm alternative la produsele de curățare de sinteză și atunci când am citit pentru prima dată despre nucile de săpun ni s-a părut a fi un produs cu totul special: 100% natural, economic și foarte versatil", a declarat pentru Agrointeligența antreprenoarea din Iași.

Familia Chiper a început prin a testa singură nucile de săpun, iar ideea unei afaceri a venit ca un pas normal. ”Nu erau deloc cunoscute în România în acel moment, iar numărul persoanelor interesate de astfel de produse era în creștere, așa că am pornit site-ul nucidesapun.ro”, povestește Simona cum au început business-ul.

Citeşte mai mult pe agrointel.ro.