MENIU

Șoferul unei combine agricole, în stare gravă. Mașinăria a luat foc pe câmp în timp ce era condusă

Un bărbat a fost transportat de urgență la Spitalul Județean Satu Mare, luni, după ce combina pe care o conducea a luat foc din cauza unui scurtcircuit.

Intervenția de urgență a autorităților

Incendiul s-a declanșat între localitățile Cionchești și Ruseni, conform informațiilor oferite de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) "Someș".
La fața locului, s-au deplasat rapid 11 pompieri cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. „Ajunse la fața locului, forțele profesioniste au constatat că proprietarul unei combine agricole, în timp ce se îndrepta la recoltat, a observat fum ieșind de la instalația electrică a utilajului, existând pericolul ca focul să se propage rapid,” a explicat ISU.

Pompierii au intervenit prompt și au reușit să lichideze incendiul în limitele găsite, prevenind astfel producerea unor pagube materiale semnificative. În urma incendiului, cablurile instalației electrice ale combinei agricole au fost distruse, iar culturile de cereale păioase de pe o suprafață de aproximativ 0,5 hectare au fost afectate.

Șoferul a fost rănit

Șoferul combinei, un bărbat de aproximativ 40 de ani, a suferit arsuri de gradul I la membrele inferioare. Acesta a fost transportat de echipajul medical specializat la Unitatea de Primiri Urgențe pentru îngrijiri medicale.

Conform ISU, cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit la instalația electrică a combinei. Acest incident subliniază importanța verificărilor periodice și a întreținerii corespunzătoare a echipamentelor agricole pentru a preveni astfel de situații periculoase.