MENIU

Șoferii, opriți de polițiști în trafic pentru a fi serviți cu o cafea! Unde s-a întâmplat totul VIDEO

Șoferii au fost opriți în trafic pentru a fi serviți cu cafea

Șoferii care tranzitau județul Bacău au fost opriți în trafic de către polițiști pentru a fi serviți cu cafea, potrivit realitateadebacau.net 

Poliţiştii din Bacău au discutat în această dimineață, cu șoferii din trafic despre siguranţa lor. Deoarece oboseala la volan reprezintă una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

Agenții au oprit în special maşinile din alte judeţe sau din alte state și care aveau de parcurs o distanță considerabilă, oferindu-le conducătorilor auto o cafea, dar și o pauză binevenită.

Acţiunea s-a derulat pe Drumul Național 2 E85, pe raza comunei Răcăciuni și pe centura municipiului Bacău. Le-a fost adus la cunoștință faptul că, simptomele de oboseală duc la scăderea timpului de reacție, a vederii, a performanței și vigilenței și induc stare de somnolență.

Cu această ocazie le-au fost transmise recomandări, pentru o călătorie în siguranţă.

La acţiune au participat poliţiştii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară ai Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, conducătorii auto fiind partenerii polițiștilor în demersul lor, lipind stickere cu mesaje preventive pe haionul autovehiculelor pe care le conduceau .

Astfel de activități vor fi desfășurate în continuare pentru conștientizarea de către conducătorii auto a riscului la care se expun dacă conduc autovehicule în stare de oboseală.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău vă recomandă ca la primele semne de oboseală (stare de moleşeală, clipire frecventă, înceţoşarea privirii) să întrerupeţi călătoria şi să parcaţi autovehiculul într-un loc sigur (de preferat o parcare amenajată). Odihniţi-vă până la refacerea totală a capacităţilor psiho - motorii necesare conducerii în siguranţă.