MENIU

SITUAŢIE DISPERATĂ la Galaţi: Sărbători fără CĂLDURĂ pentru mii de localnici

Mii de gălăţeni, fără căldură

Mii de gălăţeni sunt obligaţi să îndure temperaturile scăzute în propriile locuinţe, deşi nu au nici o datorie la întreţinere. Căldura a fost sistată din cauza rău-platnicilor, iar autorităţile nu mai au fonduri pentru a găsi o soluţie de avarie înainte de sărbători.

În propriile case, gălăţenii stau îmbrăcaţi cu case mai groase decât cele cu care ar ieşi în mod normal afară. Deşi mulţi au facturile achitate, caloriferele lor sunt bocnă. Toţi au ghinionul să facă parte din Asociaţii în care datoriile mari au determinat furnizorul de căldură să lase ţevile fără apă caldă în plină iarnă.

Astfel bun-platnicii sunt pedepsiţi laolaltă cu cei care au acumulat datorii.

Nici datornicii nu au viaţă uşoară. Unii dintre ei sunt decişi să îşi vândă casele ca să achite datoriile la întreţinere.

Administratorul unei asociaţii spune: Nu e corect şi nu e normal ca scările care sunt bune platnice sa fie oprite din cauza altor scări s-au altor blocuri care într-adevăr sunt datornici".

Purtătorul de cuvânt Apaterm: Aceste persoane bun platnice trebzie sa stie ca Apaterm nu a avut şi nu are responsabilitatea sumelor plătite de aceşti aomeni la asociaţii care nu ajung la Apaterm. Cata vremem acesti oameni au dat banii la asociatii dar datoria asociatieie a crescut, înseamnă că banii resepectivi nu au ajuns la Apaterm.

Reprezentanţii Primăriei suţin că nu mai au fonduri pentru a rezolva situaţia.

"În momentul acesta am ajuns legal şi omeneşete la fundul sacului şi nu mai putem aloca fonduri de la... nici de la bugetul local, nici de la central pt subvenţionarea sistemului centralizat de încălzire"

Până la găsirea unei soluţii, de Sărbători oamenii vor îndura frigul.