MENIU

Situație disperată în China. Beijingul închide zeci de stații de metrou, deși a raportat doar 51 de cazuri noi în 24 de ore

Situație disperată în China / Sursa foto: Profi Media

Beijingul a închis miercuri zeci de stații de metrou pentru a combate epidemia de Covid-19, restricționând circulația locuitorilor, chiar dacă în capitala chineză de 21 de milioane de locuitori se înregistrează doar câteva zeci de cazuri zilnic.

După ce a fost scutită de problemele cu care s-a confruntat întreaga omenire în ultimii doi ani, China se lovește în prezent de cel mai puternic acces al epidemiei de coronavirus din primăvara anului 2020, potrivit agenției AFP, citată de publicația boursorama.com.

Locuitorii din Beijing, unde miercuri au fost raportate 51 de noi cazuri, se tem că orașul lor ar putea fi carantinat, la fel ca Shanghai, cel mai mare oraș din China, cu 25 de milioane de locuitori, unde se înregistrează cele mai multe cazuri.

Metroul din Beijing a anunțat miercuri închiderea a aproximativ 60 de stații, adică aproximativ 18% din rețea, multe dintre acestea fiind în apropierea unor zone închise, potrivit paginii sale WeChat.

Metropola Shanghai, capitala economică a țării, unde locuitorii sunt carantinați de mai bine de o lună, a raportat miercuri aproape 5.000 de cazuri noi, cifră care a scăzut pe măsură ce orașul a relaxat unele măsuri. Oricine este depistat pozitiv este trimis într-un centru de carantină, unde condițiile de confort diferă iar cele de igienă sunt adeseori deplorabile.

În Beijing, complexele rezidențiale în care au fost raportate infecții sunt închise cu lacăte pentru a împiedica locuitorii să plece.