MENIU

Situație critică în Delta Dunării. Cel mai important transportator naval își suspendă cursele

Navrom Tulcea a anunțat că de lunea viitoare suspendă toate cursele de pasageri și de marfă către localitățile din Delta Dunării, pentru că nu mai poate suporta costurile generate de scumpirea carburanților. Aproape 10 mii de oameni ar fi astfel forțați să apeleze la companiile private, care au prețuri mult mai mari. 

Începând cu data de 26.06.2022, Navrom Delta SA Tulcea se va afla în imposibilitatea operării navelor de transport pasageri și mărfuri de strictă necesitate între municipiul Tulcea și localitățile situate în Delta Dunării, din cauza lipsei resurselor financiare.

Situația a fost generată independent de voința noastră, până la momentul actual Navrom Delta SA Tulcea îndeplinindu-și în totalitate obligațiile din contractul ce prevede asigurarea mobilității persoanelor izolate din Delta Dunării

În speranța unei rezolvări rapide a situației, ne cerem scuze pentru disconfortul creat," a transmis directorul executiv al Navrom Delta SA Tulcea.

Dacă Navrom își suspendă activitatea, aproximativ 10.000 de localnici rămân fără principala variantă de transport și aprovizionare. Transportul persoanelor între Tulcea şi satele respective este făcut şi de firme private care deţin ambarcaţiuni de dimensiuni mici şi care n-au nicio obligaţie de a oferi reducere persoanelor din Deltă şi care nici nu îndeplinesc condiţiile impuse de stat societăţii Navrom Delta SA pentru a asigura transportul persoanelor în condiţii de siguranţă, potrivit Agerpres, citată de Realitatea de Tulcea