MENIU

Situație halucinantă la Tarom. Directorul ar putea da în judecată toți angajații

Directorul general al Tarom se confruntă cu o situaţie greu de rezolvat. Fie îşi dă toţi angajaţii în judecată, fie se alege el cu un dosar penal. Motivul: unica majorare salarială din ultimii 10 ani. 

Un control al Curţii de Conturi realizat în 2015 a scos la iveală faptul că, majorarea salarială de 2,3 acordată angajaţilor Tarom (de altfel, singura din ultimii 10 ani) a fost ilegală, motiv pentru care s-a cerut recuperarea banilor de la toţi salariaţii. Acum, directorul general al Tarom, Werner Wolff, este pus într-o situaţie mai mult decât delicată: fie îşi dă în judecată proprii subordonaţi, fie se alege cu un dosar penal şi plăteşte din propriul buzunar prejudiciul. În oricare dintre variante, pierderile sunt substanţiale.

"Suma de recuperat este de 2,2 milioane de euro. Doar costul pentru a-i da în judecată, lucru pe care nu-l agreem la nivel de conducere, dar trebuie să vedem care sunt soluţiile, este de 2,5 milioane de euro. Pierderea pentru Tarom ar fi de 300.000 euro". Werner Wolff spune că a căutat soluţii pentru a rezolva această problemă cât mai convenabil pentru toată lumea. "Mi se pare o prostie să recuperezi un eventual prejudiciu sau gândit prejudiciu de cineva care nu este deloc în piaţă", spune Wolff.

Directorul companiei a declarat în timpul interviului acordat DCNews, că el chiar se miră că Tarom nu a rămas fără piloți în condițiile în care salariile sunt mult sub prețul pieței.

Situaţia a fost oarecum remediată în acest an când, a fost început procesul de majorare a salariilor, fiecărui departament având un fond de 10%, majorarea pornind de la cele mai mici salarii în sus. Reglajele salariale au fost efectuate pentru 60% dintre angajați.

”Chiar și cu aceste măriri, compania tot a rămas pe plus”, a conchis Werner Wolff.

Mai multe articole despre:
creşteri salariale Tarom majorare