Sistemele video de informare intră în farmacii
Farmaciile Belladonna s-au alăturat marilor rețele farmaceutice din România care și-au implementat sisteme video de informare a clienților, scrie Adevărul Financiar.
Programul a fost deja implementat în 50 de unitati din Bucuresti, urmând ca în perioada următoare să fie extins la nivelul celor peste 100 de unități proprii din Bucuresti, Ilfov și Brasov.
Pentru cei care au gândit un astfel de canal de comunicare, ideea de la care au pornit a fost destul de clară. Într-un magazin, fie el supermarket, fie farmacie, ai o audiență captivă de cumpărători care au timpi morți până când încheie experiența de cumpărare.
Mulți dintre ei, caută activ informații despre produse și servicii din zona medicală, iar sistemele videoinformare instalate în unitățile farmaceutice se dovedesc un canal extrem de eficient de a le transmite pentru furnizorii lor. În plus, urmărind informațiile, cumpărătorii au senzația că timpul de așteptare este mai scurt, ceea ce din nou are un impact pozitiv asupra experienței de cumpărare.
Ecranele livrează către audiența din farmacie un soi de consiliere digitală. Mai mult, îi încurajează pe clienți chiar să pună întrebări suplimentare și să discute cu farmacistul despre produsele sau informațiile vizionate.
Ecranele de tip LED, cu o diagonală de peste 100 cm devin suport pentru un flux continuu de informații selectate – sfaturi cu privire la utilizarea produselor farmaceutice, campanii de informare publice ale organismelor care activează în domeniul sănătații, campanii sociale și informații generale din domeniul medical.
Studiul Digital Place Based Video Report de anul trecut al AC Nielsen pentru compania Pharmacy Health Network, care livreaza astfel de sisteme de informare video pentru aproape 1.000 de farmacii din SUA, pe un esantion reprezentativ de clienți care părăseau farmacii in care era instalat un astfel de sistem de informare video – 94% dintre ei au spus ca farmacistul sau medicul sunt prima sursa de informare in materie de produse de sanatate si intretinere. 63% dintre cei care au urmarit ecranele si-au amintit reclamele, 91% au admis ca este intr-adevar informativ, iar 74% au spus ca respectivele reclame sunt mai credibile atunci cand sunt vizionate intr-o farmacie. Potrivit studiului, în monitorizarea de 4 săptămâni, sistemul instalat în cele aproape 1.000 de farmacii a strâns 2.9 milioane de privitori.