MENIU

Singurul aliment care reglează glicemia și curăță toxinele. Protector natural pentru plămâni 

Singurul aliment care reglează glicemia și curăță toxinele. Protector natural pentru plămâni

Acest aliment este un medicament de excepţie, folosit, fără întrerupere, de mii de ani. Conţine cantităţi însemnate de vitamina C, vitamina B9, potasiu, calciu.

În afară de faptul că dă salatelor un gust delicios, ceapa verde este şi un medicament de excepţie. Pe lângă nutrienţii clasici, această delicatesă vegetală mai conţine câţiva compuşi cu efecte terapeutice foarte puternice.

Alicina este substanţa care dă cepei mirosul, dar are şi un efect antibiotic şi antiviral extrem de puternic, scrie frunza-verde.ro. De asemenea, este un protector pentru plămâni şi căile respiratorii medii, pe care le fereşte de infecţii şi de bolile tumorale.

Cvercitina este un antioxidant puternic, cu rol în combaterea tulburărilor circulatorii, a bolilor cardiovasculare şi a cancerului.

Patru motive pentru care ceapa verde este considerata un puternic medicament natural

Creşte rezistenţa organismului

Conţine mulţi compuşi cu rol antioxidant, precum carotenii, vitaminele A, E, C şi antioxidantii quercetina, zeaxanthina, care cresc rezistenţa organismului în faţa microbilor, dar şi a radicalilor liberi, acei produşi toxici exogeni sau proveniţi din metabolism.

Benefică în alergii

Quercetina, un antioxidant regăsit în ceapa verde, are proprietăţi antiinflamatorii şi antihistaminice. Aceasta face ca ceapa verde să fie benefică în alergii.

Scade colesterolul

Consumul de ceapă verde duce la creşterea colesterolului bun, cu efect antiaterosclerotic. Compuşii cu sulf se transformă în alicina, o substanţă care inhibă enzima hepatică necesară pentru sinteza de colesterol.

Aliment hipoglicemic

Dacă glicemia ta a atins cote mult prea mari, atunci ar fi bine să consumi zilnic ceapă verde, în paralel cu tratamentul medicamentos. Ceapa verde este un aliment puternic hipoglicemic, are proprietăţi diuretice şi reglatoare endocrine.