MENIU

Sindicaliștii din Educație NU renunță la PROTESTUL de marți: Majorarea salarială cerută pentru acest an e 25%. Așteptăm actul!

Sindicaliștii din Educație au anunțat primul rezultat după negocierile de luni cu miniștrii Muncii și Educației pentru majorările de salarii cerute. Aceștia au anunțat că protestul de marți se ține, așa cum a fost stabilit.

„Decizia se ia in coaliție, astăzi. Cu cât se amână mai mult, cu atât este mai rău. (...) Nu stim de ce s-a făcut o pauză de trei zile. Majoritatea profesorilor sunt în grevă. (...)

Ministrul Muncii ne-a spus că sunt dispuși să discute cu noi despre noua grilă din legea salarizării bugetare. Toată grila pe care am propus-o pleacă de la salariul debutantului egal cu salariul mediu brut pe economie. (...)

Majorarea salarială cerută pentru acest an e de 25%. Oamenii așteaptă actul normativ. (...)

Mai intai sa apară actul normativ, sa vada oamenii negru pe alb că se aplică pe grilă ceea ce am cerut noi. Și apoi să discutăm concret, tehnic, pe grila de salarizare”, au spus Simion Hăncescu și Marius Nistor la ieșirea de la negocierile de luni cu miniștrii Muncii și Educației.

„Am repetat și azi revendicările: majorare salarială până la finalul anului și garanția prinr-un act normativ că profesorul debutant va avea salariul cel puțin egal cu salariul mediu brut.

Am propus pe legea 153: coeficientul de ierarhizare 1 să fie indexat cu 3.000 de lei, nu cu 2.500 de lei, ca acum.

A rămas ca ministrul Muncii să prezinte în coaliție, premierului propunerea și să o analizeze.

Dar nu avem acum nimic concret, asteptam.

Am convenit sa ne intalnim in perioada urmatoare pentru grilă (salarizare, n.r.)

Protestul de marți se ține.

Majorarea salarială cerută pentru acest an e de 25%. Oamenii așteaptă actul normativ”, a anunțat liderul FSLI - SImion Hăncescu, la ieșirea de la negocierile cu miniștrii Muncii și Educației.

„Se dorește încetarea acestui conflict de muncă, este clar că cele trei partide din coaliție să decidă. 
Nu ne dorim continuarea acestui conflict ci intoarcerea in salile de clasa, dar totul depunde strict de rapiditatea cu care coaliția va lua o decizie.

Asteptam ca propunerile facute ministrilor educatiei si muncii să fie transmise coaliției. Asteptam ca mesajele transmise de ministrul Muncii și de ministrul Educației să fie percepute ca atare.

În momentul de față, nu există niciun motiv pentru anularea protestului de mâine. 

Am solicitat suplimentar o intalnire cu Klaus Iohannis, este obligatia domniei sale sa intervina intr-un moment critic si sa medieze acest conflict intre salariatii din invatamant si Guvernul României. Suntem dispusi sa ne intalnim cu presedintele. Astăzi s-a înaintat adresa respectiva catre președinte”, a anunțat și Marius Nistor, liderul FSE Spiru Haret, la ieșirea de la negocierile cu ministrii Muncii și Educației.

„Pentru invatamantul superior sup am cerut aceleasi lucruri, la debutanti salariu mediu brut pe economie, iar la iesire, salariul maxim sa aiba nivelul cu cel unui medic primar. Să nu mai spună guvernanții că așteaptă avizul Băncii Mondiale, ele sunt deja cunoscute la Banca Mondială, grilele sunt la ministrul Budăi.

De astăzi a început să se miște și mediul universitar, am avut profesori care au ieșit la grevă. Mâine la Cluj vor ieși foarte multi în Piața Mare”, a declarat și Anton Hadăr, FS Alma Mater.