MENIU

SIMULARE BAC 2019. Aproximativ 20% dintre elevi au lipsit de la proba de limba și literatura română

<p>simulare 2019 bacalaureat</p>

SIMULARE BAC 2019. Ministerul Educaţiei Naţionale organizează, în perioada 18 - 21 martie, la nivel naţional, simularea probelor scrise din cadrul examenului naţional de Bacalaureat. Simularea se adresează elevilor înscrişi în clasele a XII-a/zi şi a XIII-a seral/ frecvenţă redusă la începutul anului şcolar 2018 - 2019, dar implică şi participarea elevilor claselor a XI-a zi şi a XII-a seral/ frecvenţă redusă, învăţământ de masă (în total, aproximativ 300.000 de elevi), precizează Ministerul Educaţiei. În prima zi, la limba și literatura română, s-a înregistrat o absență estimativă de aproximativ 20%. 

SIMULARE BAC 2019. Aproximativ 300.000 de elevi erau programați să participe la simularea examenului de Bacalaureat, la proba scrisă de Limba şi literatura română, însă statisticile neoficiale arată că în fiecare județ a fos înregistrată o rată a absenței de până la 20%. 

De exemplu, în județul Giurgiu, din cei 1211 elevi de clasa a XII-a înscriși, au absentat 133. O situație asemănătoare se prezintă și la clasa a XI-a, unde au fost înregistrați 166 de absenți, din cei 1269 elevi înscriși, notează realitateadegiurgiu.net.

În Sibiu din cei 5.182 elevi, au fost prezenți 4.638 elevi (88,17%). 

Subiectele de la simulare au fost concepute de Centrul Național de Evaluare și Examinare din cadrul Ministerului Educației și Cercetării. Acestea sunt structurate pe trei mari cerințe.

Subiecte EDU.ro 2019. Barem Română simulare BAC 2019!

SIMULARE BAC 2019. La subiectul unu, candidații au primit un text la prima vedere de Ion Barbu – „Sub constelația numerelor”, pe baza căruia au avut de răspuns la mai multe întrebări ce vizau gradul de înțelegere a fragmentului. La subiectul al doilea, plecând de la poezia „Toamnă de suflet”, de Tudor Arghezi, li s-a cerut să comenteze în minimum 50 de cuvinte, evidențiind relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice. Iar cel de-al treilea subiect și cel cu cel mai mare punctaj a vizat redactarea unui eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularități de construcție a unui personaj într-un roman interbelic studiat.

La clasa a XI-a, elevii au primit, la primul subiect, un fragment din opera „Amintiri” a lui Ioan Slavici, pe baza căruia au avut de rezolvat mai multe cerințe, inclusiv un text argumentativ de minimum 150 de cuvinte despre „singurul loc în care te poți simți acasă”. La subiectul al doilea, li s-a cerut să prezinte perspectiva narativă dintr-un fragment din „Pânza de păianjen” de Cella Serghi, iar, la subiectul al treilea, au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte despre particularitățile unei comedii studiate.

Notele nu pot fi contestate și vor fi trecute în catalog

„Nu a fost chiar ușor, dar am avut noroc căci mi-a picat romanul interbelic, exact ce repetasem cu o seară înainte. Am scris destul de mult și la poezie. Aștept o notă mare”, ne-a declarat un elev în clasa a XII-a de la Colegiul Național „Ion Maiorescu” din Giurgiu. Au fost însă și tineri care recunosc că nu au luat foarte în serios simulare. „Am petrecut în week-end, dar am reușit să citesc ceva duminică. E bine că nu se trec notele în catalog, căci nu cred că o să iau mai mult de 6. Până la vară, mai am ceva timp la dispoziție să învăț. Nu îmi fac griji”, se lăuda un alt elev de clasa a XII-a de la Colegiul Național „Ion Maiorescu” din Giurgiu.

Simulare BAC 2019: Astăzi, proba scrisă la Limba şi literatura română

Mâine, candidații vor susține proba obligatorie a profilului. Cei de la real vor da examen la matematică, iar cei de la uman vor da la istorie.

CITEȘTE ȘI:

Barem Română simulare 2019 BAC. Calculează-ți singur nota

Subiecte Română simulare BAC 2019 - profil uman

Subiecte Română simulare BAC 2019 - profil real

Barem Română simulare BAC 2019 - profil uman

Barem Română simulare BAC 2019 - profil real