MENIU

Simona Halep pierde finala de la Beijing, dar rămâne "regina" tenisului feminin

Simona Halep versus Caroline Garcia

Simona Halep a pierdut în două seturi meciul cu Caroline Garcia, prima finală din cariera româncei în care a evoluat ca nr.1 WTA. Halep își primește însă noul titlu de regină a temisului feminin începând de luni, iar miza finalei cu Garcia a fost deja pusă în umbră de marea performanță obținută încă din semifinale.

Simona Halep a fost învinsă în două seturi de Caroline Garcia cu 6-4, 7-6, după un meci extrem de echilibrat. Începând de luni, Simona Halep este noul lider mondial în ierarhia WTA.

După meci, Simona Halep a vorbit la cald despre ultimul act recent încheiat. "Mâine, voi numărul 1 în lume, e un vis devenit realitate. Vreau să mă bucur de acest moment. Am vrut să câştig azi, titlul însemna mult. Mulţumesc tuturor pentru că au venit, sunt nişte suporteri extraordinari în China. Voi reveni aici, sper că voi juca cel puţin la fel de bine. Vă mulţumesc tuturor pentru spriijin, atât fanilor, cât şi WTA-ului şi familiei mele", a spus Halep.

Simona putea obţine pentru prima oară în carieră două turnee din categoria Premier Mandatory în acelaşi an. Ea reuşise până acum să cucerească trei astfel de titluri (Madrid 2016 şi 2017 şi Indian Wells 2015).

Simona Halep, noul lider mondial WTA, a pierdut primul set, 4-6, în confruntarea cu franțuzoaica Caroline Garcia (locul 15 mondial) în finala de la Beijing.

Setul doi a fost la fel de echilibrat ca și primul: Halep și Garcia au mers umăr la umăr până la 6-6, după multe game-uri extrem de disputate pe serviciul ambelor jucătoare.

În tie-break, franțuzoica s-a impus cu 7-3.

Ambele jucătoare au intrat în finală după performanţe incredibile. Simona Halep tocmai şi-a asigurat numărul 1 mondial, în timp ce Caroline Garcia este neînvinsă de 10 partide.

Finala Simona Halep – Caroline Garcia se va juca în condiţii indoor, având în vedere că la Beijing plouă, iar organizatorii au tras acoperişul.

Marea întrebare este dacă Simona se va putea conecta mental la această finală, după o săptămână fabuloasă în care a atins deja punctul culminant, la semifinala cu Ostapenko. La sfârşitul acestui joc, românca şi-a îndeplinit unul din marile obiective ale carierei, să devină nr. 1 mondial, astfel că nu este exclus să fi apărut şi o relaxare după o perioadă foarte încărcată din punct de vedere al presiunii care a apăsat-o.

”Tentaţia” de a câştiga din nou un titlu din categoria Premier Mandatory este însă mare, plus că un succes îi va consolida poziţia de lider în WTA. Finala are o miză deosebită şi pentru Garcia. În cazul în care se va impune, jucătoarea din Franţa urcă pe locul 8 în WTA Race şi are toate şansele să se califice la Turrneul Campioanelor. Garcia vine la rândul ei după câteva zile superbe în China, unde a şi câştigat primul titlu în 2017, în urmă cu o săptămână la Wuhan.

POȚI VEDEA LIVE VIDEO cu FINALA de la Beijing AICI


Mai multe articole despre:
Simona Halep