MENIU

Simți mâncărimi în interiorul urechii? Iată care este adevărata cauză

Simți mâncărimi în interiorul urechii? Iată care este adevărata cauză

Cât de enervantă este mâncărimea, mai ales atunci când este resimțită într-un loc în care nu poți ajunge, cum ar fi interiorul urechii. Uneori simți că înnebunești. Din fericire, dacă va confruntați cu o mâncărime cronică în interiorul urechii, în acest articol va vom spune care este motivul.

Urechea prezintă fibre neurologice care sunt extrem de sensibile. Știm că se spune în popor că ne vorbește cineva atunci când ne mănâncă urechea, însă nu este nici pe departe adevărat.

Mâncărimea urechilor este provocată de mai mulți factori printre care: piele uscată, infecție la nivelul urechii, psoriazis, dermatită sau din cauza acumulării de apă în ureche după ce ați fost la piscină sau după ce ați făcut baie.

Mâncărimea urechii poate fi cauzată și de o infecție fungică. Deși nu la fel de comune că infecțiile bacteriene la nivelul urechii, infecțiile fungice pot provoca mâncărimi cronice în canalul urechii. Jurnalul mediteranean de Hematologie și boli infecțioase rapoartează că ciupercile cauzează aproximativ 10 % din toate cazurile de senzaţia de mâncărime a urechilor. Cum spuneam, un alt motiv pentru care puteți experimenta mâncărimea în canalul urechii este din cauza dermatitei atopice (eczeme) sau psoriazisului. Ambele condiții pot afecta orice zona a corpului, inclusiv canalul urechii. Inflamaţia cauzată de dermatită provoacă mâncărime în ureche și poate duce la infecție, scrie bzi.ro.

În cele mai multe dintre cazuri nu trebuie să va îngrijorați dacă vă mănâncă urecheea. Dacă totuși observați că pe lângă mâncărime aveți și alte simptome cum ar fi sângerare, o secreție ciudată sau chiar pierderea auzului, vă recomandăm să mergeți la medic.

Mai multe articole despre:
simptome ureche mancarime